Neophodna sredstva za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 16. 12. 2015. | Komentara: 0

Neophodna sredstva za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

ZRENJANIN – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine i odbornik u Skupštini Grada Zrenjanina Aleksandar Marton, apelovao je juče konferenciji za novinare na sve odbornike da se u budžet grada Zrenjanina za 2016. godinu uvrste sredstva za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, sa posebnim akcentom na obezbeđenje pristupačnosti javnih objekata.  

LSV

– Smatramo da je neophodno da se u poslovima rekonstrukcije, izgradnje i adaptacije javnih objekata u Zrenjaninu uzme u obzir da oni moraju biti prilagođeni kretanju osoba sa invaliditetom i zakonom propisanim standardima pristupačnosti – istakao je Marton, dodajući da je Gradska kuća ocenjena kao potpuno nepristupačna i ima još mnogo projekata koji su planirani i treba da se završe.
Prema njegovim rečima, jako je važno da se celokupna zajednica, uz obaveznu konsultaciju sa korisnicima usluga, angažuje u sistemu pružanja podrške osobama sa invaliditetom.
– Cilj je da se u oblasti saobraćajne infrastrukture obezbedi pristup svim javnim prostorima, uključujući pristupačnost prevozu i prevoznim sredstvima, da se obezbedi pristupačnost svih javnih informacija u javnim objektima, horizontalna i vertikalna signalizacija u saobraćaju, informacije o prevozu, signali opasnosti, informacije na web sajtovima – kazao je Marton. Marton je poručio da je zbog svega toga neophodno u budžetu Grada Zrenjanina za narednu godinu izdvojiti sredstva kojima bi se ovi ciljevi ostvarili. 
– Liga socijaldemokrata Vojvodine se 26 godina bori za ravnopravan položaj svih građanki i građana, posebno marginalizovanih grupa pa ćemo i u narednom periodu pratiti i biti aktivno uključeni u ostvarivanje prava i unapređenje položaja naših sugrađanki i sugrađana sa invaliditetom – zaključio je Marton. 
                                                                                                                  
(BILSV, 16. 12. 2015)



Odbori LSV | Subota, 28. 09. 2024. | Komentara: 0

EPS da pod hitno reši problem sa očitavanjem brojila i visokim računima za struju

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANi zahteva od Elektroprivrede Srbije da pod hitno reše problem koji imaju mnogi građani Srbije, a vezan je za očitavanje brojila za struju i visoke račune za utrošenu električnu energiju.
Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2024. | Komentara: 0

SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik, koja je trebala da predsedava vanrednom sednicom, ističe da ih je vladajuća većina sada fizički sprečila da održe sednicu o problemu pijaće vode, jer im je to jedini preostali način da spreče razgovor o ovoj bitnoj temi.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 09. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo pomoć poljoprivrednicima zbog posledica suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo skreće pažnju na jedan od gorućih problema sa kojim se trenutno suočavaju građani Vojvodine – drastično smanjenje prinosa poljoprivrednih kultura usled suše. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook