Niko nas neće odbraniti, ako se sami ne odbranimo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 24. 10. 2015. | Komentara: 0

Niko nas neće odbraniti, ako se sami ne odbranimo

OPOVO - Kolona sa stotinu zastava Vojvodine prodefilovala je danas ulicama Opova. Nakon toga na štandu LSV su prikupljani potpisi za inicijativu LSV, a okupljenim građankama i građanima se zatim obratio zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

On je ukazao da Liga prikuplja 100.000 potpisa sa namerom da raspiše referendum kojim će tražiti od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštiti domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, po pitanju kupovine poljoprivrednog zemljišta. 

- Takođe, tražimo zaštitu poljoprivrednika i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima, ili domaćim tajkunima – naglasio je Kostreš. 

- Ako se sami ne budemo branili, niko nas neće odbraniti – dodao je on.

Zamenik predsednika LSV je poručio da Liga neće odustati niti prestati da se bori za vraćanje NIS-a, Telekoma i svih drugih javnih preduzeća u Vojvodini koje su građanke i građani gradili svojim trudom i svojim novcem, a centralizovana su u vreme vlasti Slobodana Miloševića.

-  Možemo živeti bogato samo ako sačuvamo svoje resurse i vratimo otetu imovinu – poručio je Kostreš.
 
(BILSV,24. 10. 2015)




Odbori LSV | Subota, 23. 01. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad će večno čuvati uspomenu na žrtve Novosadske racije

Novi Sad će večno u svom srcu čuvati uspomenu na sve žrtve januarskog pogroma 21, 22. i 23. januara 1942. godine. Ovo je mesto velike tuge, boli i velike obaveze za naš grad - da ne dozvolimo da se ikada više povampire ideologije koje su dovele do ovog zla, poručio je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić.
Odbori LSV | Subota, 19. 12. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Rešenje pijaće vode u Banatu nisu fabrike vode, već regionalni vodovod

Problem pijaće vode u Zrenjaninu nije rešen izgradnjom Fabrike vode. Situacija jeste bolja od kako Fabrika radi, ali problem i dalje postoji, jer, iako možda voda izlazi čista iz fabrike, ona prolazi kroz prljave i često bušne cevi, i do krajnjeg korisnika opet dolazi neupotrebljiva, izjavio je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. 
Odbori LSV | Petak, 18. 12. 2020. | Komentara: 0

Obećali smo i ispunili: Zaustavljamo prolazak teških kamiona kroz Detelinaru i Salajku!

Zabranjen je prolazak kamiona težih od pet tona kroz Ulice Kornelija Stankovića, Rumenačku, Rumenački put, Partizansku i Industrijsku! Time je Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad ispunio predizborno obećanje dato građanima u naseljima Detelinara i Salajka.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook