Nismo zaboravili Radio Zrenjanin

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 02. 2016. | Komentara: 0

Nismo zaboravili Radio Zrenjanin

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin podsetio je danas na neizvesnu sudbinu Radio Zrenjanina i pozvao gradske vlasti da ne dopuste gašenje tog radija. Zrenjaninski ligaši su u saopštenju podsetili da Radio Zrenjanin već 36 godina informiše građane tog dela Vojvodine, a da s poseban značaj za multikulturalni Zrenjanin imali programski sadržaji koji su se pored srpskog, emitovali na mađarskom, rumunskom i slovačkom jeziku, a povremeno i na romskom i nemačkom.


– Podsećamo da postoji realna opasnost da prelaskom na rešenja predviđena novim medijskim zakonima, dođe do narušavanja stečenih prava u oblasti informisanja nacionalnih manjina. Zato smatramo da se mora pronaći adekvatno rešenje za višejezične medije, kako bi se očuvao obim ostvarivanja prava manjina na informisanje na maternjem jeziku – stoji u saopštenju. Takođe, podseća se i da je odbornička grupa LSV u više navrata na sednicama pozivala da se nešto uradi po ovom pitanju. Lokalna samouprava bi morala da izdvaja sredstva za konkursno finansiranje medija koji treba da se bave pitanjima nacionalnih manjina.

– Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da lokalna samouprava mora biti aktivnija u rešavanju ovog problema i učiniti sve da se spreči njegovo gašenje. Pozivamo sve odbornike u Skupštini grada i aktuelne vršioce vlasti da pokažu adekvatan nivo odgovornosti i preduzmu korake za spas Radio Zrenjanina – zaključuje se saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 01. 02. 2016)



Odbori LSV | Sreda, 18. 10. 2023. | Komentara: 0

Građanima Zrenjanina potrebna jedna i po plata da prežive mesec

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Novi Sad nije po meri stanovnika, već investitora

Šef odborničke grupe Vojvođanski front - Liga socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar istakao je da odbornici LSV neće podržati nijednu tačku radne sednice gradskog parlamenta, jer je vođenje Novog Sada „isuviše otišlo u pogrešnu stranu”.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Bakić i Pastor bi izbore za savete mesnih zajednica u Subotici održali 2043. godine

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da lokalna vlast u Subotici, na čelu sa Stevanom Bakićem i Balintom Pastorom, zanemaruje interese građana i rad svodi na zadovoljenje sopstvenih interesa i interesa Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook