Novobečejskim studentima dodeljeno 48 stipendija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 28. 02. 2016. | Komentara: 0

Novobečejskim studentima dodeljeno 48 stipendija

NOVI BEČE – Opština Novi Bečej  i ove godine je odvojila je sredstva iz svog budžeta za 48 stipendija, u iznosu od 7000 dinara, kao i na republičkim nivou. Predsednik opštine Novi Bečej Saša Šućurović ukazao je da je za sada dodeljeno samo 48 stipendija, ali da Opštinsko veće ima prava da preporuči predsedniku opštine dodatne stipendije za socijalno ugrožene studente koji nezadovoljavaju uslove konkursa.


– Ove godine ćemo obezbediti stipendije za 55 studenata i time se ponosim. U odnosu na naš budzet mi dodeljujemo procentualno najveći broj stipendija u okruženju i uvek ćemo se truditi da pomognemo mladima dok studiraju. Takođe, trudimo se da sve te mlade kasnije zadržimo u našoj opštini i zato smo dosta uradili preko akcionog plana za zapošljavanje i programa Prva šansa – istakao je Šućurović. Ocenio je da je važno da studenti koji završe fakultet, imaju priliku da stručnu praksu odrade upravo u opštini Novi Bečej. 

– Ranijih godina smo udruživali sredstva sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Pokrajiskim sekretarijatom za privredu, a po prvi put ove godine, kroz naš akcioni plan za zapošljavanje, sami odvajamo sredstva za stručnu praksu za one delatnosti koje nije predvidela Nacionalna služba i Pokrajinski sekretarijat – istakao je Šućrović. Direktor kancelarije za mlade Dejan Vuletaš, koji je ujedno i predsednik komisije za dodelu stipendija, istakao je da se svake godine izlazi u susret studentima i omoguće im se ovaj vid pomoći, kako bi im se pomoglo da uspešno završe studije.

– Kancelarija za mlade se bavi pitanjima mladih i trudimo se da uključimo mlade od petnaest do trideset godina i da ponudimo kvalitetan program, kako bi se oni dalje edukovali i naučili nešto novo pored svojih redovnih studija – naveo je on.

(BILSV, 28. 02. 2016)




Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski naprednjaci se stide antifašističke borbe

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je sramota što lokalna naprednjačka vlast već godinama zanemaruje Dan oslobođenja Zrenjanina u Drugom svetskom ratu.
Odbori LSV | Subota, 28. 09. 2024. | Komentara: 0

EPS da pod hitno reši problem sa očitavanjem brojila i visokim računima za struju

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANi zahteva od Elektroprivrede Srbije da pod hitno reše problem koji imaju mnogi građani Srbije, a vezan je za očitavanje brojila za struju i visoke račune za utrošenu električnu energiju.
Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2024. | Komentara: 0

SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik, koja je trebala da predsedava vanrednom sednicom, ističe da ih je vladajuća većina sada fizički sprečila da održe sednicu o problemu pijaće vode, jer im je to jedini preostali način da spreče razgovor o ovoj bitnoj temi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook