Očišćena tabla na ulazu u Sremsku Mitrovicu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 01. 2016. | Komentara: 0

Očišćena tabla na ulazu u Sremsku Mitrovicu

SREMSKA MITROVICA - Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Sremska Mitrovica Miroslav Pevac u četvrtak, 21. januara očistio je tablu sa nazivom grada, koju su huligani naružili.


Naime, u Ulici Marka Aurelija na ulazu u grad, sa autoputa Beograd-Zagreb, nedavno je crnim sprejem uništen deo table sa zvaničnim latiničnim nazivom - Sremska Mitrovica.

- Gradski odbor LSV Sremska Mitrovica osuđuje ovaj čin vandalizma i ističe da se u Sremskoj Mitrovici, kao i u celoj Vojvodini, oduvek poštovala multinacionalnost i višejezičnost. I pored različitih maternjih jezika, građani Vojvodine su se vekovima razumeli bez problema i smatramo da tako treba i da ostane. Zbog toga pozivamo nadležne da što pre pronađu odgovorne, a građane Sremske Mitrovice da ne nasedaju na slične provokacije kojih će, strahujemo, biti sve više kada krene izborna kampanja - navodi se u saopštenju GrO LSV Sremska Mitrovica.

Oni ističu da se nadaju da će nadležni odraditi posao za koji su plaćeni, da se građani ne bi sami morali organizovati i suprotstavljati pojedincima kojima smeta vojvođanska raznolikost.
 
(BILSV, 25.01.2016)



Odbori LSV | Četvrtak, 08. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligaši u Šidu dobrovoljno dali krv

ŠID - Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine Šid iskazali su svoju humanost masovnim učešćem u gradskoj akciji "Dobrovoljno davanje krvi" Crvenog Krsta Šid. Oni su se odazvali pozivu i 8. septembra u prostorijama lokalnog Crvenog Krsta Šid dali ovu dragocenu tečnost.
Odbori LSV | Utorak, 30. 08. 2011. | Komentara: 0

Proizvodnja je okosnica razvoja Zrenjanina

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Milošev, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare značaj sajma "Inocoop", održanog u sklopu ovogodišnjih Dana piva, i značaj usvajanja zakona o vraćanju imovine i izvornih prihoda, za dalji razvoj ovog grada.
Odbori LSV | Utorak, 23. 08. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini put ka decentralizaciji

ZRENJANIN - Nacrt zakona o javnoj svojini, kao i javna rasprava koja mu predstoji, je veliki uspeh i realizacija 11-ogodišnje inicijative Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenila je danas Ivana Ludoški, članica IO GrO LSV Zrenjanin. Ona je na konferenciji za novinare podsetila da je oko suštine teksta u velikoj meri postignuta saglasnost, a da se njegova dopuna očekuje kroz javnu raspravu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook