Očišćena tabla na ulazu u Sremsku Mitrovicu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 01. 2016. | Komentara: 0

Očišćena tabla na ulazu u Sremsku Mitrovicu

SREMSKA MITROVICA - Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Sremska Mitrovica Miroslav Pevac u četvrtak, 21. januara očistio je tablu sa nazivom grada, koju su huligani naružili.


Naime, u Ulici Marka Aurelija na ulazu u grad, sa autoputa Beograd-Zagreb, nedavno je crnim sprejem uništen deo table sa zvaničnim latiničnim nazivom - Sremska Mitrovica.

- Gradski odbor LSV Sremska Mitrovica osuđuje ovaj čin vandalizma i ističe da se u Sremskoj Mitrovici, kao i u celoj Vojvodini, oduvek poštovala multinacionalnost i višejezičnost. I pored različitih maternjih jezika, građani Vojvodine su se vekovima razumeli bez problema i smatramo da tako treba i da ostane. Zbog toga pozivamo nadležne da što pre pronađu odgovorne, a građane Sremske Mitrovice da ne nasedaju na slične provokacije kojih će, strahujemo, biti sve više kada krene izborna kampanja - navodi se u saopštenju GrO LSV Sremska Mitrovica.

Oni ističu da se nadaju da će nadležni odraditi posao za koji su plaćeni, da se građani ne bi sami morali organizovati i suprotstavljati pojedincima kojima smeta vojvođanska raznolikost.
 
(BILSV, 25.01.2016)



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook