Očišćena tabla na ulazu u Sremsku Mitrovicu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 01. 2016. | Komentara: 0

Očišćena tabla na ulazu u Sremsku Mitrovicu

SREMSKA MITROVICA - Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Sremska Mitrovica Miroslav Pevac u četvrtak, 21. januara očistio je tablu sa nazivom grada, koju su huligani naružili.


Naime, u Ulici Marka Aurelija na ulazu u grad, sa autoputa Beograd-Zagreb, nedavno je crnim sprejem uništen deo table sa zvaničnim latiničnim nazivom - Sremska Mitrovica.

- Gradski odbor LSV Sremska Mitrovica osuđuje ovaj čin vandalizma i ističe da se u Sremskoj Mitrovici, kao i u celoj Vojvodini, oduvek poštovala multinacionalnost i višejezičnost. I pored različitih maternjih jezika, građani Vojvodine su se vekovima razumeli bez problema i smatramo da tako treba i da ostane. Zbog toga pozivamo nadležne da što pre pronađu odgovorne, a građane Sremske Mitrovice da ne nasedaju na slične provokacije kojih će, strahujemo, biti sve više kada krene izborna kampanja - navodi se u saopštenju GrO LSV Sremska Mitrovica.

Oni ističu da se nadaju da će nadležni odraditi posao za koji su plaćeni, da se građani ne bi sami morali organizovati i suprotstavljati pojedincima kojima smeta vojvođanska raznolikost.
 
(BILSV, 25.01.2016)



Odbori LSV | Četvrtak, 03. 10. 2024. | Komentara: 0

Građani ne traže (samo) izvinjenje Elektrodistribucije, nego (i) utvrđivanje odgovornosti krivaca

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje rukovodstvu Elektrodistribucije da građani Vojvodine ne traže samo njihovo izvinjenje zbog skandala u vezi očitavanja brojila za električnu energiju, nego i odgovornost svih onih koji su doveli do ove situacije.
Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2024. | Komentara: 0

Vrščani su uvek bili protiv mržnje, netolerancije i fašizma

Povodom 80 godina od oslobođenja Vršca od fašizma, sa ponosom se sećamo hrabrosti i žrtava onih koji su položili svoje živote za slobodu. Naši preci su pokazali neustrašivost, ujedinjeni u borbi protiv zla koje je pretilo da uništi sve ono što je svetlo i plemenito u ljudima.

Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski naprednjaci se stide antifašističke borbe

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je sramota što lokalna naprednjačka vlast već godinama zanemaruje Dan oslobođenja Zrenjanina u Drugom svetskom ratu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook