Od priče o izborima do najave o svetloj budućnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 05. 2015. | Komentara: 0

Od priče o izborima do najave o svetloj budućnosti

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin ocenio je danas da je, od kako su počele najave lokalnih i pokrajinskih izbora, krenula lavina obećanja i najava o svetloj budućnosti, koja samo što nije stigla.

LSV
- Prošle su tri godine vladavine naprednjaka i naš grad, pokrajina i celokupna država su potpuno uništene: sve institucije su obesmišljene, uništeno je pravosuđe, školstvo, zdravstvo, vojska, privreda i moralne norme zdravog društva. Na najodgovornijim funkcijama su neobrazovani ljudi, prema svim pokazateljima smo najgori u Evropi i svetu, a jedino što raste je dug i medijski mrak – ističe se u saopštenju zrenjaninskih ligašica i ligaša. 

- Penzije i plate samo čekaju da eksplodiraju i budu više nego ikada što su bile. Samo je potrebno sačekati do izbora i ponovo glasati za naprednu ekipu, i biće sve kao u raju, samo malo strpljenja! – naglašava se u saopštenju LSV Zrenjanin.

Oni podsećaju da je Liga za ove tri, kako kažu, najcrnje godine u novijoj istoriji Srbije izborila promenu izbornog zakona za pokrajinske izbore, inicirala promenu Ustava i pokretanje procedure donošenja Zakona o finansiranju Vojvodine. 

- Time će zastupljenost političkih partija u Skupštini AP Vojvodine biti pravična, novim ustavom će Vojvodina dobiti autonomiju koju joj je oduzeo Milošević i Vojvodina će imati svoje prihode koje je imala dok je bila najrazvijenija regija jugoistočne Evrope, dok je danas nerazvijeni region Srbije - najsiromašnije i najzaostalije zemlje Evrope. Napori LSV uživaju punu podršku Evropske unije i ostatka civilizovanog sveta. Liga ne odustaje od borbe za Vojvodinu koja će raspolagati svojom imovinom i prihodima i imati svoje nadležnosti i tako sama upravljati svojom sudbinom. Na građanima je da na izborima procene šta je istina i šta je za njih korisnije – zaključuje se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 12.05.2015)




Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traži smenu pomoćnice gradonačelnika Zrenjanina

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri zahtev za smenu njegove pomoćnice Vere Milošev, koja je na javnom mestu napala dečaka sa razvojnim problemima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook