Od priče o izborima do najave o svetloj budućnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 05. 2015. | Komentara: 0

Od priče o izborima do najave o svetloj budućnosti

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin ocenio je danas da je, od kako su počele najave lokalnih i pokrajinskih izbora, krenula lavina obećanja i najava o svetloj budućnosti, koja samo što nije stigla.

LSV
- Prošle su tri godine vladavine naprednjaka i naš grad, pokrajina i celokupna država su potpuno uništene: sve institucije su obesmišljene, uništeno je pravosuđe, školstvo, zdravstvo, vojska, privreda i moralne norme zdravog društva. Na najodgovornijim funkcijama su neobrazovani ljudi, prema svim pokazateljima smo najgori u Evropi i svetu, a jedino što raste je dug i medijski mrak – ističe se u saopštenju zrenjaninskih ligašica i ligaša. 

- Penzije i plate samo čekaju da eksplodiraju i budu više nego ikada što su bile. Samo je potrebno sačekati do izbora i ponovo glasati za naprednu ekipu, i biće sve kao u raju, samo malo strpljenja! – naglašava se u saopštenju LSV Zrenjanin.

Oni podsećaju da je Liga za ove tri, kako kažu, najcrnje godine u novijoj istoriji Srbije izborila promenu izbornog zakona za pokrajinske izbore, inicirala promenu Ustava i pokretanje procedure donošenja Zakona o finansiranju Vojvodine. 

- Time će zastupljenost političkih partija u Skupštini AP Vojvodine biti pravična, novim ustavom će Vojvodina dobiti autonomiju koju joj je oduzeo Milošević i Vojvodina će imati svoje prihode koje je imala dok je bila najrazvijenija regija jugoistočne Evrope, dok je danas nerazvijeni region Srbije - najsiromašnije i najzaostalije zemlje Evrope. Napori LSV uživaju punu podršku Evropske unije i ostatka civilizovanog sveta. Liga ne odustaje od borbe za Vojvodinu koja će raspolagati svojom imovinom i prihodima i imati svoje nadležnosti i tako sama upravljati svojom sudbinom. Na građanima je da na izborima procene šta je istina i šta je za njih korisnije – zaključuje se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 12.05.2015)




Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.
Odbori LSV | Subota, 22. 06. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Ne plašim se, ali ni ne očekujem da će oni koji su mi oštetili auto biti uhvaćeni

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Maja Mrnuštik, kojoj su nožem izbušene gume pre dva dana u Novom Sadu, kaže za Danas da ne očekuje da će počinioci biti pronađeni.
Odbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook