Odlukom USS ugrožena ljudska prava u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 18. 07. 2012. | Komentara: 0

Odlukom USS ugrožena ljudska prava u Vojvodini

BEČEJ – Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot ocenio je juče da Ustav, koji omogućava da se umanjuju nadležnosti iz oblasti socijalne zaštite prava dece, trudnica i samohranih roditelja, zaštite životne sredine, nauke, šumarstva i niza drugih oblasti, kojem smetaju evropske vrednosti, a naročito Srem, Banat i Bačka - grubo vređa Vojvodinu.

Ferenc Tot

– Smatramo da ta odluka pokazuje, inače sasvim očekivanu, tendenciju vraćanja u devedesete. Sada je više nego jasno, da su građanke i građani Vojvodine bili u pravu kada su poslušali poziv Lige socijaldemokrata Vojvodine na bojkot Ustavnog referenduma i kada Ustav u Vojvodini nije prošao – kazao je Tot. Najavio je i zaoštravanje borbe za autonomiju Vojvodine, ali je apelovao na građanke i građane da ostanu hladne glave, da budu složni i da ne dozvole podele.

(BILSV, 18. 07. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Za punu platu kikindskih trudnica

KIKINDA - Đurđina Jerinkić, predsednica Foruma žena GrO LSV Kikinda, i Gordana Perunović Fijat, odbornica LSV u SO Kikinda, održale su 29. marta konferenciju za medije posvećenoj inicijativi LSV da se ženama na održavanju trudnoće dotira iznos do pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook