Osuda govora mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 18. 10. 2017. | Komentara: 0

Osuda govora mržnje

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje govor mržnje koji je osvanuo na kapiji i ogradi zrenjaninske porodice Delić.

LSV

Naime, juče se na kapiji i dvorišnoj ogradi naših sugrađana Delića našao grafit koji vređa žene iz te porodice (majku i ćerke) na nacionalnoj osnovi.

Zrenjanin je multikulturalna sredina u kojoj građani raznih nacionalnosti žive u miru sa svojim komšijama. Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje da se ne sme dozvoliti da se ovakva tradicija kvari vandalskim ponašanjem pojedinaca. Smatramo da je neophodno da se odmah reaguje na ovakve ispade i pošalje jasna poruka da se govor mržnje neće tolerisati u našem gradu.

LSV poziva nadležne gradske organe da u najkraćem roku ispitaju ovaj slučaj, uhvate i kazne aktere.

(BILSV, 18.10.2017)




Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 06. 2011. | Komentara: 0

Tomaševac pobednik

ZRENJANIN - GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovao je drugi po redu "Ligaški kotlić", takmičenje u kuvanju riblje čorbe, na kojem je svoje kuvarsko umeće odmerilo 40 ekipa sa 130 kuvara i oko 350 učesnika. Pored ekipa Mesnih odbora Lige učestvovale su i gostujuće ekipe.
Odbori LSV | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Predstavnici LSV Novi Sad dali krv

NOVI SAD - Izvršni odbor Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je jutros akciju dobrovoljnog davanja krvi u okviru koje su se članice i članovi ovog odbora dali krv u Zavodu za transfuziju krvi. Time je obeležen Međunarodni dan dobrovoljnih davalaca krvi, a kako je rekao predsednik IO GrO LSV Novi Sad Robert Kolar, ovaj "mali" gest uzima malo vremena, a nekome će dati puno istog.
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 06. 2011. | Komentara: 0

Važna decentralizacija kulture

ZRENJANIN - Kulturni centar Zrenjanina veoma ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža, i trudi se da, u zavisnosti od kulturnih interesovanja i senzibiliteta, svim Zrenjanincima obezbedi kvalitetan program koji mogu posmatrati, ali i interaktivno učestovovati u realizaciji programskih aktivnosti, istakla je danas Ankica Dostanić direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook