Osuda govora mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 18. 10. 2017. | Komentara: 0

Osuda govora mržnje

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje govor mržnje koji je osvanuo na kapiji i ogradi zrenjaninske porodice Delić.

LSV

Naime, juče se na kapiji i dvorišnoj ogradi naših sugrađana Delića našao grafit koji vređa žene iz te porodice (majku i ćerke) na nacionalnoj osnovi.

Zrenjanin je multikulturalna sredina u kojoj građani raznih nacionalnosti žive u miru sa svojim komšijama. Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje da se ne sme dozvoliti da se ovakva tradicija kvari vandalskim ponašanjem pojedinaca. Smatramo da je neophodno da se odmah reaguje na ovakve ispade i pošalje jasna poruka da se govor mržnje neće tolerisati u našem gradu.

LSV poziva nadležne gradske organe da u najkraćem roku ispitaju ovaj slučaj, uhvate i kazne aktere.

(BILSV, 18.10.2017)




Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 04. 2011. | Komentara: 0

Ligaši u Zrenjaninu obeležili Dan planete Zemlje

ZRENJANIN - Aktivistkinje i aktivisti Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i ove godine obeležili su Dan planete Zemlje. Zrenjaninske Ligašice i Ligaši organizovali su akciju vožnje biciklova i čišćenja obale jezera kod zgrade Suda. Cilj ove tradicionalne akcije je ukazivanje na značaj razvijanja ekološke svesti.
Odbori LSV | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao prostorije buduće policijske ispostave

NOVI SAD - Uprava Apoteke Novi Sad danas je završila iseljenje iz prostorija u Ulici Stevana Hladnog 1 kod Satelitske pijace, koji će se ove godine adaptirati za novu policijsku ispostavu u ovom delu grada. Poslednjem danu iseljenja uprave Apoteke Novi Sad prisustvovali su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Apoteke Dušan Milošević, a predsednik novosadskog palramenta je istakao da su sada stvoreni uslovi da policija počne sa useljenjem u prazan prostor.
Odbori LSV | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Za razvoj sporta u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na današnjoj konferenciji za novinare Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, temа je bilа trаnsformаcijа Sportskog sаvezа Zrenjanina (SSGZ) i njegove nove progrаmske аktivnosti, u sklаdu s promenаmа u sistemu funkcionisаnjа sportа u gradu, kao i predlozi za unapređenje rada u ovoj oblasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook