Pančevačka vlast puni budžet na teret revnosnih građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 30. 01. 2014. | Komentara: 0

Pančevačka vlast puni budžet na teret revnosnih građana

PANČEVO – Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva Miloš Veselinov izjavio je da je gradska vlast svu težinu krize prebacila na one građane koji su uvek redovno plaćali poreze, račune za komunalije i sve ostale dažbine. On je ocenio da je takav način popune gradskog budžeta nedopustiv.

LSV

- Da bi popunili nedostatak novca u budžetu, gradska vlast je povećala porez na imovinu građana do zakonskog maksimuma. Pritom, i dalje ima puno objekata u Pančevu koji nisu katastarski upisani sa svojom stvarnom površinom objekta, obično većom od one za koju plaćaju porez, a dobar deo se čak i dalje vodi kao njiva – ukazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Veselinov. On je istakao da je to najpogrešniji put punjenja gradskog budžeta.

Vlast deli Pančevce na građane prvog i drugog reda

- Gradski oci opet prazne džepove najsavesnijih platiša povećavajući im namete, umesto da su proširili broj obveznika i prekontrolisali prijavljenu imovinu. Nije nikakva tajna da je pozamašan i broj onih koji su izgradili, dogradili ili nadzidali objekte, a da to uopšte nisu prijavili, pa tako plaćaju porez na „staru“ kvadraturu. A veliki problem predstavljaju računi za vodovod i kanalizaciju, jer ne postoji valjan sistem po kojem se tačno utvrđuje broj stanara u stambenim jedinicama, koji je osnovica za računanje cene vode. Po sadašnjem sistemu, opet oni građani koji su prijavili stvaran broj ukućana plaćaju mnogo veće račune od onih domaćinstava u kojima su prijavili, manje članova nego što ih stvarno ima – naglasio je on.

Veselinov je naveo i da su ovo dodatni primeri kojima je gradska vlast počela da deli Pančevce na građane prvog i drugog reda, odnosno povlašćene i privilegovane kojima se žmuri i gleda kroz prste. Zbog toga, kako je rekao, Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od vlasti i Gradskog veća da hitno preispitaju i revidiraju svoje odluke koje su dovedele do ovakve situacije, te ih odmah upute Skupštini na usvajanje. On je istakao i da je LSV svoje konkretne predloge već davala i da očekuje da gradska vlast prizna da je pogrešila i ogrešila se o brojne građane, te da greške što pre ispravi.

Vojlovčani i dalje po snegu i vetru čekaju prevoz


Odbornik u gradskoj Skupštini i portparol GrO LSV Pančevo Vladan Keljević je podsetio da su na prethodnoj sednici Skupštine, u „Danu za pitanja“, ligaši upitali direktora ATP Pančevo Milenka Krajinovića kada će početi uređenje stajališta u Vojlovici i drugim naseljenim mestima u kojima nisu u funkciji, jer je to inicijativa koju je pokrenula LSV.

- Nakon godinu dana kampanje LSV za autobuska stajališta i prikupljenih potpisa, konačno je šest miliona dinara uvršteno u pogram poslovanja ovog preduzeća. U odgovoru koji nam je dostavljen, direktor Krajinović je naveo da će radovi početi odmah na početku nove budžetske godine i da će već od 15. januara radnici biti na terenu. Međutim, vlast je sačekala da dođe loše vreme, a da su radovi započeti kad je i rečeno, Vojlovčani bi sada imali makar nekoliko izgrađenih i funkcijalnih stajališta. Ovako su i dalje građani drugog reda i po snegu i vetru nemaju valjan prostor na kojem će saćekati svoj javni prevoz. Stoga pitamo nadležne da nam se ovog puta daju precizan odgovor kada će započeti radovi i šta običan građanin još mora da uradi da bi vlast obratila pažnju na njegove stvarne probleme – naglasio je Keljević.

(BILSV, 30.01.2013)



Odbori LSV | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Smanjiti troškove poljoprivrednika

KIKINDA - Otvarajući konferenciju za novinare koja je bila posvećena akciji Lige socijaldemokrata za ukidanje obavezne godišnje registracije traktora, predsednik Gradske organizacije LSV Kikinda Miloš Šibul rekao je da je osnovi cilj ove akcije da se smanje troškovi poljoprivrednika, koji i ovako imaju velike namete.
Odbori LSV | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Veliki namet poljoprivrednicima

VRŠAC - U prostorijama Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Vršcu danas je održana konferencija za novinare na kojoj su govorili predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin i predsednik Izvršnog odbora GrO LSV Vršac Dušan Vladislav.
Odbori LSV | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Stop obaveznoj godišnjoj registraciji traktora

BAČKA TOPOLA - Liga socijaldemokrata Vojvodine tražiće od Vlade Republike Srbije hitnu izmenu Zakona o saobraćaju i tražiti ukidanje obavezne godišnje registracije traktora, kombajna i ostalih poljoprivrednih mašina rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Opštinske organizacije LSV Bačka Topola.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook