Pet do dvanaest je da se pomogne poljoprivrednicima!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 31. 10. 2015. | Komentara: 0

Pet do dvanaest je da se pomogne poljoprivrednicima!

FUTOG – Članice i članovi Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i Mesnog odbora LSV Futog prikupljali su danas na „Kupusijadi“ potpise za inicijativu Lige protiv prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima i domaćim tajkunima.

LSV

Ligašice i ligaši koji su i kuvali kupus na ovoj manifestaciji, na štandu su zatim razvili i mahali sa 100 vojvođanskih zastava a okupljenima se tom prilikom obratio i predsednik GrO LSV Novi Sad Aleksandar Kravić. 

On je prisutnima ukazao na to da već 1. septembra 2017. godine na snagu stupaju odredbe iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju po kojima će državljani zemalja članica EU moći da po istim uslovima kao i naši kupuju poljoprivredno zemljište.

– To je signal da se sada mora započeti procedura, i zato smo danas i počeli u 5 do 12, da se državna zemlja zaštiti od prodaje tajkunima, ali i ljudima spolja, koji će sigurno imati više novca, s obzirom da je zemlja u Vojvodini jeftinija nego što je u EU. Želimo da pomognemo  poljoprivrednicima, pre svega ljudima koji zakupljuju takvu zemlju od države, da bi i dalje mogli da to rade – istakao je Kravić navodeći da od toga živi na hiljade porodica u Vojvodini i Srbiji.

– Ne želimo da dođemo u situaciju da jednog dana postanemo dana nadničari na sopstvenoj zemlji – rekao je Kravić ističući da je Liga zbog toga i krenula u prikupljanje 100.000 potpisa kako bi se problem rešio kroz skupštinsku proceduru ili izlaskom građana Srbije na referendum kojim bi se odlučilo o sudbini poljoprivredne zemlje.

(BILSV, 31. 10. 2015)



Odbori LSV | Utorak, 16. 08. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski ligaši u akciji

ZRENJANIN - Dragan Nedeljkov, predsednik IO GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare značaj decentralizacije kulture i potrebu da se raznovrsni sadržaji, namenjeni, pre svega najmlađima, održavaju i u manjim naseljenim mestima. Dobar primer za to je i najnovija akcija LSV, pod nazivom "Deca su budućnost".
Odbori LSV | Četvrtak, 11. 08. 2011. | Komentara: 0

Grafit na prostorijama LSV u Pančevu

PANČEVO - U noći između 9. i 10. avgusta 2011. godine za sada nepoznati počinioci ispisali su ispod prozora sedišta GrO LSV Pančevo veliki grafit na kojem piše "pravoslavlje ili smrt".

- Nema sumnje da je ova poruka upućena Ligi socijaldemokrata Vojvodine " ocenjuje se u saopštenju Gradskog odbora LSV Pančevo.
Odbori LSV | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Uručena električna kolica u Rumi

RUMA - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, na čelu sa dr Dušanom Miloševićem, posetila je juče Udruženje paraplegičara Srema u Rumi i tom prilikom se upoznala sa aktivnostima i problemima na koje ovo udruženje nailazi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook