Počinje rešavanje problema u Peščari

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Počinje rešavanje problema u Peščari

SUBOTICA – U Mesnoj zajednici „Peščara“ oko 40 odsto stanovništva nema vodovod, 60 odsto kanalizaciju, a od 70 ulica svega 18 je asfaltirano. Na prošlonedeljnoj sednici lokalnog parlamenta usvojen je Generalni plan regulacije koji nudi rešenja za komunalne probleme.

Subotica

Đorđe Dragojlović, predsednik Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Peščara, On kaže da je taj plan veoma značajan zato što predstavlja pomak dalje i jednu mogućnost da se sada počnu rešavati nagomilani. Dodao je da su možda urbanisti mogli i meštane da pitaju za mišljenje.

– Plan je dobar jer nudi rešenje i za one slučajeve koje do sada nismo mogli naći i sa kojima smo gubili vreme, objašnjavajući se sa gradskim instancama i institucijama. Kojojm brzinom i na koji način će se to rešavati, to naravno zavisi od finansijskih mogućnosti – rekao je Dragojlović. On se nada da će se sada konačno nešto od komunalne infrastrukture u Peščari graditi i parama iz gradskog budžeta, a ne kao do sada - samo novcem iz džepa stanovnika Peščare.

(BILSV, 24. 11. 2011.)



Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Ono što zaradimo mora ostati ovde

BAČKI MONOŠTOR - Nekada je u Vojvodini je ostajalo više od 90 odsto celokupnog dohotka koji je ostvarivan na njenoj teritoriji. Danas Vojvodina iz republičkog Budžeta godišnje ne dobija ni sedam odsto koje joj garantuje Ustav Srbije, uprkos tome što učestvuje sa oko 40 odsto u Budžetu – rekao je potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški na sinoćnjoj predizbornoj tribini LSV u Bačkom Monoštoru.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Pomoći manjinskim zajednicama da budu sastavni deo društva

ZRENJANIN - Svečanom sednicom danas je obeležena godišnjica rada Saveta za međunacionalne odnose grada Zrenjanina u ovom sazivu. Sednicu je otvorio predsednik Saveta Vojin Diniku koji je istakao da je najvažniji zadatak u prethodnih godinu dana bilo praćenje svih dešavanja koja su bila od važnosti za suživot svih građana.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Vojvodini za pet godina uskraćeno 120 hiljada novih radnih mesta

ZRENJANIN - Vojvodina je za pet godina, tokom kojih joj je uskraćeno 60 milijardi dinara, mogla da otvori 120 hiljada radnih mesta ili da sagradi autoput od Subotice do Pančevačkog mosta – izjavio je u emisiji “Politikon” na zrenjaninskoj televiziji KTV mr Vladimir Vasiljev, kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook