Pod hitno doći do efikasnog i brzog sistema obaveštavanja građana o nevremenu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 08. 2023. | Komentara: 0

Pod hitno doći do efikasnog i brzog sistema obaveštavanja građana o nevremenu

NOVI SAD - Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar uglavnom se slaže s mišljenjem građana da reakcija i spremnost za nevreme koje nas je zadesilo pre dve nedelje nisu na zavidnom nivou. On ističe da je očigledno da kasnimo s donošenjem odluka koje su u skladu s današnjim vremenom i klimatskim promenama koje su definitivno prisutne, te da se što pre mora pronaći način za efikasno obaveštavanje građana.

LSV

- U drugom gradu po veličini u državi je neophodno, posebno kada kažemo da je sedište IT industrije, doneti neke moderne i efikasne načine obaveštavanja svih građana. Nije upitno da se građani mogu informisati preko društvenih mreža ili praćenjem radara, ali zašto bi neko tokom radnog vremena ili drugih svojih obaveza sedeo i pratio radar. Jasno je da je moguće doći do efikasnog i brzog sistema obaveštavanja, i to je obaveza gradske vlasti i to mora pod hitno da se uradi - poručuje Kolar. 

On se nada da su ove oluje bile poslednja opomena da se treba raditi na obaveštavanju građana. Ističe da je neophodno baviti se ozelenjavanjem, a ne gradnjom dvadesetospratnica na obali u gradu koji sve više ostaje bez kiseonika i koji je u poslednjem nevremenu ostao bez više od 2.000 stabala.

(SzILSV-Vojvođani, 03.8.2023)



Odbori LSV | Subota, 23. 07. 2011. | Komentara: 0

LSV osudila pojavu grafita mržnje

PANČEVO - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo najoštrije је osudio pojavu grafita mržnje, koji su osvanuli u Dolovu juče, 21. jula, u popodnevnim satima. Tekst grafita "Srbi, marš iz Vojvodine" predstavlja uvredu za sve žitelje naše Vojvodine, koji su vekovima uzdignute glave živeli i žive ne jedni pored drugih, nego jedni sa drugima, što i jeste prava mera suživota 26 nacionalnih zajednica naše pokrajine.
Odbori LSV | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Temerinski ligaši podneli krivične prijave zbog malverzacija

NOVI SAD - Opštinski odbor LSV Temerin podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, protiv odgovornih u mesnim zajednicama i lokanoj samoupravi u tom mestu zbog sumnje da je bilo zloupotrebe službenog položaja i malverzacija sa mesnim samodoprinosom " izavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik OO LSV Temerin Robert Karan.
Odbori LSV | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV zatražio vraćanje imovine i para gradu

ZRENJANIN - Rođendansku nedelju Lige socijaldemokrata Vojvodine, zrenjaninske aktivistkinje i aktivisti LSV započeli su akcijom "Vratimo imovinu i pare gradu", tokom koje su sa sugrađankama i sugrađanima na nekoliko lokacija, razgovarali o značaju što hitnijeg donošenja zakonske regulative kojom će lokalnim samoupravama biti vraćeno ono što im je devedesetih godina oduzeto.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook