Podrška za OSI i personalnu asistenciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 03. 2016. | Komentara: 0

Podrška za OSI i personalnu asistenciju

NOVI SAD – Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić i predsednica Centra „Živeti uspravno“ mr Milica Ružičić-Novković potpisali su danas Memorandum o razumevanju važnosti uvođenja servisa personalnih asistenata u sistem socijalne zaštite Grada Novog Sada i stvaranje drugih preduslova za samostalni život Novosađanki i Novosađana sa invaliditetom.


 
Memorandumom se GrO LSV Novi Sad obavezala da će se založiti da Skupština Grada Novog Sada, nakon svog sazivanja, među prvim odlukama usvoji Izmenu Odluke o socijalnoj zaštiti u kojoj će biti definisani kriterijumi i minimalni standardi za pružanje i finansiranje servisa personalnih asistenata za osobe sa invaliditetom, kao i to da se za nju na godišnjem nivou, kroz budžetsku liniju 472, odvoji minimalno 0,1 odsto godišnjeg gradskog budžeta. Na taj način bi minimalno 50 korisnica i korisnika moglo, po kriterijumima utvrđenim Zakonom i Pravilnikom o bližim uslovima i standardima za pružanje usluga socijalne zaštite, moglo da je koristi.
 

(BILSV, 28.03.2016)



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook