Poljoprivrednici su hteli vožnju do Beograda, a ne blokade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici su hteli vožnju do Beograda, a ne blokade

KIKINDA - Predsednik Gradskog odbora LSV Kikinda Miloš Šibul danas je, nakon što je sa svojim paorima proveo dan i noć u Žitištu, na konferenciji za novinare izneo zvanične stavove LSV u vezi sa  zemljoradničkim protestima.

"Liga socijaldemokrata Vojvodine razume protest vojvođanskih poljoprivrednika jer je njihov, i onako težak materijalni položaj, još više otežan izostankom obećanih subvencija, te je time istrošeno svo njihovo strpljenje. Očekujemo da Ministarstvo poljoprivrede Srbije koje se na tako težak potez odlučilo pod pritiskom krize, u razgovoru sa predstavnicima poljoprivrednika hitno nađe način kako bi olakšalo situaciju sa kojom se oni već dugo nose i koja je sada kulminirala " naveo je Šibul. On je dodao da je veoma je važno i da vojvođanski poljoprivrednici koji su noć i dan proveli na traktorima, u protestu, smognu snage da dijalogu pristupe bez tenzija i konflikata.

"Treba da budu svesni svih ekonomskih teškoća sa kojima se država susreće i nosi. To je najbolji, najbrži i jedini put za rešenje ove krize " zaključio je Šibul. On je tom prilikom upoznao novinare sa trenutnom situacijom na terenu i istakao da namera vojvođanskih poljoprivrednika nijednog momenta nije bila blokada puteva već protestna vožnja traktorima do Beograda, a da je policija ta koja ih je sprečila u tome i prouzrokovala blokade, čime je grubo prekršeno osnovno ustavno pravo  na slobodu kretanja.

(BILSV, 31. 05. 2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Rvačima "Proletera" jedanaesta titula šampiona države

ZRENJANIN – Rvači zrenjaninskog "Proletera" proteklog vikenda osvojili su jedanaestu titulu ekipnog prvaka države u grčko-rimskom stilu, i to nakon ubedljivog trijumfa u plej-ofu, održanom u novoj hali sportova u tom gradu.
Odbori LSV | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Nasilje nevidljivo ako se ne prijavi

ZRENJANIN – U Sigurnoj kući u Zrenjaninu trenutno borave tri žene i jedno dete, a trend je isti kao i prošle godine, što znači da je tokom godine u ovoj ustanovi boravilo 50 korisnica ovih usluga, izjavila je danas rukovodilac Sigurne kuće u Zrenjeninu Teodora Lazić.
Odbori LSV | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Ligaši podižu kvalitet života u mesnim zajednicama

SUBOTICA – Lige socijaldemokrata Vojvodine za svoj cilj postavlja poboljšanje kvaliteta života i aktivno radi na njegovom ostvarivanju, istakla je juče potpredsednica Mesnog odbora LSV u Peščari Monika Ikotić, i pozvala građane i građanke da 11. decembra, kada se održavaju ponovljeni izbori za četiri mesne zajednice, izađu na birališta i glasaju za Ligu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook