Poljoprivrednici u teškoj situaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici u teškoj situaciji

SUBOTICA - Potpredsednik gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici Tibor Murenji i član Izvršnog odbora GrO Stevan Tonković obavestili su danas na konferenciji za štampu javnost da LSV pokreće akciju u kojoj će tražiti podršku građana za zahtev da se promeni propis koji poljoprivrednike obavezuje da svoje traktore, kombajne i ostale mašine registruju svake godine.

- Te mašine su poljoprivrednicima osnovna sredstva za rad i nema nikakvog smisla da se one svake godine registruju. Osim toga, to za poljoprivrednike, koji su i zbog poskupljenja repromaterijala dovedeni u tešku situaciju, predstavlja nov, nimalo lak izdatak - rekao je Tonković. Istakavši da se LSV ne protivi redovnim tehničkim pregledima poljoprivrednih mašina, što je važno zbog bezbednosti saobraćaja, Murenji je rekao da će Liga u naredne dve nedelje pokrenuti akciju širom Vojvodine i da očekuje podršku građana.

- Nakon toga uputićemo zahtev Vladi Srbije da se hitno pristupi izmeni Zakona o bezbednosti saobraćaja, jer su ove njegove odredbe loše. Građane ćemo i u Subotici pozvati da podrže naš zahtev, a potpise ćemo prikupljati u svim okolnim naseljenim mestima, kao i u jednom broju prigradskih mesnih zajednica, u kojima je koncentrisano stanovništvo koje se bavi poljoprivredom - rekao je Murenji.

(BILSV, 12.04.2011.)




Odbori LSV | Petak, 27. 01. 2012. | Komentara: 0

Sećanje na žrtve Holokausta u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Polaganjem venaca na spomen-ploču na mestu nekadašnje sinagoge, na uglu ulica Jevrejske i Sarajlijine, u Zrenjaninu je obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta – pogroma jevrejskog naroda tokom Drugog svetskog rata.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Osnovan MO LSV Novi Karlovci

INĐIJA – Osnivačka skupština MO Novi Karlovci održana je 23. januara 2012. godine u prostorijama lokalne mesne zajednice. Inicijativa je protekla iz samog mesta u akciji sakupljanja potpisa za promenu zakona o registraciji traktora.
Odbori LSV | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Neophodne reforme penzionog sistema

ZRENJANIN - Član Izvršnog odbora i predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin Vladimir Milošev, istakao je danas da Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava reformu penzionog sistema Republike Srbije i kao dobro rešenje naveo rezoluciju Nezavisnog udruženja penzionera javnih službi Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook