Poljoprivrednici u teškoj situaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici u teškoj situaciji

SUBOTICA - Potpredsednik gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici Tibor Murenji i član Izvršnog odbora GrO Stevan Tonković obavestili su danas na konferenciji za štampu javnost da LSV pokreće akciju u kojoj će tražiti podršku građana za zahtev da se promeni propis koji poljoprivrednike obavezuje da svoje traktore, kombajne i ostale mašine registruju svake godine.

- Te mašine su poljoprivrednicima osnovna sredstva za rad i nema nikakvog smisla da se one svake godine registruju. Osim toga, to za poljoprivrednike, koji su i zbog poskupljenja repromaterijala dovedeni u tešku situaciju, predstavlja nov, nimalo lak izdatak - rekao je Tonković. Istakavši da se LSV ne protivi redovnim tehničkim pregledima poljoprivrednih mašina, što je važno zbog bezbednosti saobraćaja, Murenji je rekao da će Liga u naredne dve nedelje pokrenuti akciju širom Vojvodine i da očekuje podršku građana.

- Nakon toga uputićemo zahtev Vladi Srbije da se hitno pristupi izmeni Zakona o bezbednosti saobraćaja, jer su ove njegove odredbe loše. Građane ćemo i u Subotici pozvati da podrže naš zahtev, a potpise ćemo prikupljati u svim okolnim naseljenim mestima, kao i u jednom broju prigradskih mesnih zajednica, u kojima je koncentrisano stanovništvo koje se bavi poljoprivredom - rekao je Murenji.

(BILSV, 12.04.2011.)




Odbori LSV | Utorak, 05. 07. 2011. | Komentara: 0

Otvorene prostorije LSV u Malom Iđošu

MALI IĐOŠ - Opštinska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Mali Iđoš otvorila je stranačku kancelariju u ovom mestu.
Odbori LSV | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Preko 2.800 dela u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na redovnoj konferenciji za novinare Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Radovan Živankić, direktor Savremene galerije u tom gradu, rekao je da ta ustanova trenutno poseduje najveću zbirku savremene jugoslovenske umestnosti u Vojvodini, sa preko 2.800 dela: akvarela, grafika, uljanih slika.
Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 06. 2011. | Komentara: 0

Održane sportske igre sremačkih Ligaša

RUMA - Sremački Ligaši su se okupili i ove godine na zajedničkoj proslavi rođendana Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ovaj put datum je bio 25. jun, domaćin Opštinski odbor Ruma, mesto održavanja "Lovački dom" na Borkovačkom jezeru, a slogan ovogodišnjih igara bio je "Ko ti kriv što nisi Sremac".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook