Prešarani nazivi mesta na manjinskim jezicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 30. 03. 2014. | Komentara: 0

Prešarani nazivi mesta na manjinskim jezicima

BELA CRKVA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva osudio je danas skrnavljenje table sa višejezičnim natpisom naziva naselja na ulazu u Belu Crkvu. Oni su od nadležnih organa zatražili da počinioce hitno pronađu i kazne.

LSV

Kako se navodi u saopštenju, višejezična tabla je postavljena pre nekoliko meseci. Na fotografiji se vidi da su crnim sprejem prešarani nazivi mesta na hrvatskom, rumunskom i mađarkom jeziku, a netaknut je ostao samo ćirilični natpis na srpskom jeziku.

- Velika je sramota za Belu Crkvu, kao multietničku sredinu da se na ovakav način iskazuje nepoštovanje prema jezicima nacionalnih manjina koje zive na ovom prostoru. To su jezici naših komšija, i kao sve dobre komšije trebalo ba da se stidimo ovakvih postupaka. Poštujmo druge, da bi i oni poštovali nas – ističe se u saopštenju OO LSV Bela Crkva.

A aktivisti LSV-a će sutra, u popodnevnim časovima, tablu očistiti u znak protesta protiv ovakvih postupaka.

(BILSV, 30.03.2014)



Odbori LSV | Utorak, 16. 08. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski ligaši u akciji

ZRENJANIN - Dragan Nedeljkov, predsednik IO GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare značaj decentralizacije kulture i potrebu da se raznovrsni sadržaji, namenjeni, pre svega najmlađima, održavaju i u manjim naseljenim mestima. Dobar primer za to je i najnovija akcija LSV, pod nazivom "Deca su budućnost".
Odbori LSV | Četvrtak, 11. 08. 2011. | Komentara: 0

Grafit na prostorijama LSV u Pančevu

PANČEVO - U noći između 9. i 10. avgusta 2011. godine za sada nepoznati počinioci ispisali su ispod prozora sedišta GrO LSV Pančevo veliki grafit na kojem piše "pravoslavlje ili smrt".

- Nema sumnje da je ova poruka upućena Ligi socijaldemokrata Vojvodine " ocenjuje se u saopštenju Gradskog odbora LSV Pančevo.
Odbori LSV | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Uručena električna kolica u Rumi

RUMA - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, na čelu sa dr Dušanom Miloševićem, posetila je juče Udruženje paraplegičara Srema u Rumi i tom prilikom se upoznala sa aktivnostima i problemima na koje ovo udruženje nailazi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook