Pronaći odgovorne za uništavanje bilborda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 04. 12. 2015. | Komentara: 0

Pronaći odgovorne za uništavanje bilborda

BEČEJ – Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot upozorio je da su u roku od nekoliko dana uništeni svi bilbordi LSV „Zemlja nije na prodaju“ na teritoriji opštine Bečej, na ulazima i na izlazima iz te opštine, kao i u užem centru Bečeja.

LSV

Tot je pozvao nadležne organe da otkriju počinioce koji uništavaju privatnu svojinu.
– Uradili su to crnom bojom, misleći da će ispod te boje mraka sakriti ono što smo mi kao poruku uputili građanima pozivajući ih da podrže inicijativu LSV o raspisivanju referenduma protiv prodaje vojvođanske zemlje – rekao je Tot. Podsetio je da LSV širom AP Vojvodine sakuplja potpise za raspisivanje referenduma sa pitanjem: Da li Republika Srbija treba da zakonima zaštiti naše poljoprivrednike od nelojalne konkurencije iz inostranstva i tajkuna po pitanju prodaje poljoprivrednog zemljišta i dugoročnog zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta? Tot je ocenio i da je uništavanje bilborda neočekivano, iako se od političkih protivnika kojima smeta to što je LSV iz dana u dan sve jača u Bečeju i onima kojima smeta sve što ima predzank „Vojvodina“ ili „vojvođansko“, može očekivati sve i svašta.
– Samo neko ko nema šta da kaže može pribeći nedopustivoj akciji farbanja u crno poruka drugih. Neobuzdana i primitivna varijanta javnog nastupa kojom se uništavaju materijalna dobra drugih.Takođe, nanosi se velika šteta, a nama uskraćuje pravo, jer se na ovaj način uskraćuje mogućnost da informišemo javnost u Bečeju, da obavestimo javnost da se LSV svim sredstvima bori da sačuva vojođansku zemlju – rekao je Tot ponovivši da očekuje reakciju nadležnih.
– Da se privedu nalogodavci i plaćenici koji rade nedopustiv posao,a mi obećavamo građankama i građanima opštine Bečej da ćemo i dalje strpljivo i civilizovano pokušati da našim porukama dođemo do svih građana, nijednog trenutka se ne plašeći naših političkih neistomišljenika – naveo je on. Ocenio je da je reč o očiglednom izrazu panike Liginih političkih protivnika i znak da se LSV bori za pravu stvar.
– Imamo dovoljno pameti i svesti da se usprotivimo tome i da pokažemo svima da se borimo za pravu stvar i da su istina i pravda na nasoj strani – zaključio je Tot.

(BILSV, 04. 12. 2015)



Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook