Protestno pismo predsedniku SO Zrenjanin

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 18. 12. 2013. | Komentara: 0

Protestno pismo predsedniku SO Zrenjanin

ZRENJANIN – Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina poslala je protestno pismo predsedniku Skupštine grada Zrenjanina Radovanu Bulajiću zbog zakazivanja sednice Skupštine za 24. decembar, i pozvala ga da iz poštovanja prema najvišoj demokratskoj instituciji, promeni datum održavanja sednice.

LSVLigaši i ligašice su Bulajića podsetili da je Zrenjanin grad multikulturalnosti i multikonfesionalnosti, u kojem živi više od 20 nacija, u kojem su u upotrebi četiri službena jezika.

– Zrenjaninci i Zrenjaninke su i Srbi i Mađari i Rumuni i Slovaci i Makedonci i Hrvati i Crnogorci i Nemci i svi ostali narodi koji, svi zajedno, čine naše bogatstvo i ponos. Gradili smo zajedničku istoriju, tradiciju suživota i tolerancije. Stvorili smo mesto za sve, u koje su svi uvek dobrodošli. Skupština grada, kao najviša demokratska institucija, poštujući svoje odbornike i odbornice poštuje i građane i građanke koje su ih birali da ih u njoj predstavljaju – navodi se u pismu.

Dodaje se da su gradski čelnici do sada poštovali i obeležili sve velike praznike - slave grada, mesnih zajednica, naseljenih mesta, prisustvovali su božićnim liturgijama i paljenju badnjaka.

– Zakazivanje sednice Skupštine sa 50 tačaka na dnevnom redu, od kojih je jedna od njih i usvajanje budžeta za sledeću godinu, što predstavlja jednu od najznačajnijih odluka koju odbornici i odbornice treba da donesu, na Badnji dan za vernike katoličke veroispovesti, predstavlja veliko nepoštovanje prema svim odbornicima i odbornicama ove veroispovesti, kao i za građane i građanke Zrenjanina – ističe se u protestnom pismu.

Takođe, zrenjaninski odbornici i odbornice LSV protestuju protiv ovakvog postupka i podsećaju na uskraćivanje skupštinskog prevoda obraćanja odbornika mađarske nacionalnosti krajem prošle godine.

(BILSV, 18. 12. 2013)



Odbori LSV | Petak, 15. 04. 2011. | Komentara: 0

Kome smeta što Zrenjanin ima budućnost?

ZRENJANIN - U noći između srede i četvrtka, 13. i 14. aprila, nepoznati vandali uništili su city light reklamu na Trgu dr Zorana Đinđića u Zrenjaninu, na kojoj je postavljen plakat Lige socijaldemokrata Vojvodine na kom piše: "Zrenjanin ima budućnost", saopštio je danas Gradski odbor LSV Zrenjanin.
Odbori LSV | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Smanjiti troškove poljoprivrednika

KIKINDA - Otvarajući konferenciju za novinare koja je bila posvećena akciji Lige socijaldemokrata za ukidanje obavezne godišnje registracije traktora, predsednik Gradske organizacije LSV Kikinda Miloš Šibul rekao je da je osnovi cilj ove akcije da se smanje troškovi poljoprivrednika, koji i ovako imaju velike namete.
Odbori LSV | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Veliki namet poljoprivrednicima

VRŠAC - U prostorijama Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Vršcu danas je održana konferencija za novinare na kojoj su govorili predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin i predsednik Izvršnog odbora GrO LSV Vršac Dušan Vladislav.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook