Protiv fašizma voditi aktivnu borbu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 02. 10. 2015. | Komentara: 0

Protiv fašizma voditi aktivnu borbu

ZRENJANIN – Povodom 2. oktobra - Dana oslobođenja Zrenjanina u Drugom svetskom ratu, delegacija Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin položila je venac na spomen obeležje u znak sećanja na žrtve i pobedu nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Delegaciju su predvodili predsednica Foruma žena GrO LSV Zrenjanin Ankica Dostanić i pokrajinski poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton.

LSV

- Sedam vekova istorije našeg grada obeležili su brojni usponi i padovi. Najveći sunovrat Zrenjanina dogodio se u periodu nacistiške okupacije u Drugom svetskom ratu. Pobeda nad nacistima 2. oktobra 1944. godine predstavlja najveću pobedu ideje slobodnog i multietničkog Zrenjanina – navodi se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

Zrenjaninske ligašice ligaši i ističu da je upravo zbog ubijenih u Drugom svetskom ratu i svih stradalih u ratovima devedesetih godina, potrebno aktivno voditi borbu protiv ideja nacizma, fašizma i totalitarizma.

- Mladi ljudi su česta meta protagonista ekstremno desnih političkih ideja i zato je potrebno uvrstiti u obrazovne programe što više časova na kojima bi mladi sticali jasna saznanja o pogubnosti ideja nacizma i fašizma.

(BILSV, 02.10.2015)




Odbori LSV | Četvrtak, 26. 01. 2017. | Komentara: 0

Izborna komisija u Bočaru samo od članova SNS

Skandalozna je odluka predsednika Skupštine opštine Novi Bečej da od sedam članova Komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta Mesne zajednice Bočar, svih sedam bude iz Srpske napredne stranke.
Odbori LSV | Utorak, 24. 01. 2017. | Komentara: 0

Obećanja se ne piju

U Zrenjaninu je već 13 godina voda zabranjena za piće. Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin podseća da fabrika vode još nije izgrađena, kao i da su rokovi za završetak iste probijani nekoliko puta već dugi niz godina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 23. 01. 2017. | Komentara: 0

Lokalna vlast da spase preduzeće, ili da snosi odgovornost

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vrbas pruža punu podršku radnicima koji protestvuju u centru Vrbasa i traže da lokalna vlast konačno nešto preduzme i spreči dalje propadanje Javnog preduzeća za prevoz putnika.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook