Protiv fašizma voditi aktivnu borbu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 02. 10. 2015. | Komentara: 0

Protiv fašizma voditi aktivnu borbu

ZRENJANIN – Povodom 2. oktobra - Dana oslobođenja Zrenjanina u Drugom svetskom ratu, delegacija Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin položila je venac na spomen obeležje u znak sećanja na žrtve i pobedu nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Delegaciju su predvodili predsednica Foruma žena GrO LSV Zrenjanin Ankica Dostanić i pokrajinski poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton.

LSV

- Sedam vekova istorije našeg grada obeležili su brojni usponi i padovi. Najveći sunovrat Zrenjanina dogodio se u periodu nacistiške okupacije u Drugom svetskom ratu. Pobeda nad nacistima 2. oktobra 1944. godine predstavlja najveću pobedu ideje slobodnog i multietničkog Zrenjanina – navodi se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

Zrenjaninske ligašice ligaši i ističu da je upravo zbog ubijenih u Drugom svetskom ratu i svih stradalih u ratovima devedesetih godina, potrebno aktivno voditi borbu protiv ideja nacizma, fašizma i totalitarizma.

- Mladi ljudi su česta meta protagonista ekstremno desnih političkih ideja i zato je potrebno uvrstiti u obrazovne programe što više časova na kojima bi mladi sticali jasna saznanja o pogubnosti ideja nacizma i fašizma.

(BILSV, 02.10.2015)




Odbori LSV | Ponedeljak, 10. 07. 2023. | Komentara: 0

Dejan Čapo predvodi LSV-Vojvođani Zrenjanin u naredne dve godine

Na 21. Izbornoj skupštini gradske organizacije Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Zrenjanin održanoj 7. jula 2023. godine izabrano je novo rukovodstvo koje će stranku voditi u naredne dve godine. 
Odbori LSV | Nedelja, 09. 07. 2023. | Komentara: 0

Cenu lošeg upravljanja Zrenjaninom plaćaju građani

Odbornik LSV – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton kritikovao je najnovije poskupljenje komunalnih usluga. 
Odbori LSV | Petak, 07. 07. 2023. | Komentara: 0

Subotica ima značajnije ljude za počasne građane od Vučića

Odbornik Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Subotice Robert Damjanović Čokić izjavio je da su ligaši smatrali da veća sramota za grad ne postoji od dodeljivanja zvanja počasnog građanina Tomislavu Karadžiću 2021. godine, ali da „ima i dublje od svega toga“. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook