Protiv fašizma voditi aktivnu borbu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 02. 10. 2015. | Komentara: 0

Protiv fašizma voditi aktivnu borbu

ZRENJANIN – Povodom 2. oktobra - Dana oslobođenja Zrenjanina u Drugom svetskom ratu, delegacija Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin položila je venac na spomen obeležje u znak sećanja na žrtve i pobedu nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Delegaciju su predvodili predsednica Foruma žena GrO LSV Zrenjanin Ankica Dostanić i pokrajinski poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton.

LSV

- Sedam vekova istorije našeg grada obeležili su brojni usponi i padovi. Najveći sunovrat Zrenjanina dogodio se u periodu nacistiške okupacije u Drugom svetskom ratu. Pobeda nad nacistima 2. oktobra 1944. godine predstavlja najveću pobedu ideje slobodnog i multietničkog Zrenjanina – navodi se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

Zrenjaninske ligašice ligaši i ističu da je upravo zbog ubijenih u Drugom svetskom ratu i svih stradalih u ratovima devedesetih godina, potrebno aktivno voditi borbu protiv ideja nacizma, fašizma i totalitarizma.

- Mladi ljudi su česta meta protagonista ekstremno desnih političkih ideja i zato je potrebno uvrstiti u obrazovne programe što više časova na kojima bi mladi sticali jasna saznanja o pogubnosti ideja nacizma i fašizma.

(BILSV, 02.10.2015)




Odbori LSV | Subota, 29. 10. 2011. | Komentara: 0

Osnovana Mesna organizacija LSV u Karađorđevu

KARAĐORĐEVO - U Karađorđevu je 26. oktobra održana Osnivačka skupština Mesne organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Karađorđevo. Na teritoriji ove Mesne zajednice ima 19 članova Lige socijaldemokrata Vojvodine. Jednoglasno su izabrani za predsednika Mesne organizacije Đorđe Marjanović, a za potpredsednicu Jelena Tankosić.
Odbori LSV | Subota, 29. 10. 2011. | Komentara: 0

Finansirati projekte od kojih građani imaju koristi

SUBOTICA - Skupština Grada Subotice 27. oktobra je, na vanrednoj sednici, prihvatila Zaključke o daljem toku izgradnje kompleksa zatvorenih bazena SRC "Dudova šuma".
Odbori LSV | Petak, 21. 10. 2011. | Komentara: 0

Ligaši i ligašice odali počast oslobodiocima Sombora

SOMBOR - Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor, Foruma žena i Omladine LSV danas je, povodom Dana oslobođenja Sombora, položila venac na Partizanskom groblju, u čast palim borcima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook