Protiv fašizma voditi aktivnu borbu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 02. 10. 2015. | Komentara: 0

Protiv fašizma voditi aktivnu borbu

ZRENJANIN – Povodom 2. oktobra - Dana oslobođenja Zrenjanina u Drugom svetskom ratu, delegacija Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin položila je venac na spomen obeležje u znak sećanja na žrtve i pobedu nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Delegaciju su predvodili predsednica Foruma žena GrO LSV Zrenjanin Ankica Dostanić i pokrajinski poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton.

LSV

- Sedam vekova istorije našeg grada obeležili su brojni usponi i padovi. Najveći sunovrat Zrenjanina dogodio se u periodu nacistiške okupacije u Drugom svetskom ratu. Pobeda nad nacistima 2. oktobra 1944. godine predstavlja najveću pobedu ideje slobodnog i multietničkog Zrenjanina – navodi se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

Zrenjaninske ligašice ligaši i ističu da je upravo zbog ubijenih u Drugom svetskom ratu i svih stradalih u ratovima devedesetih godina, potrebno aktivno voditi borbu protiv ideja nacizma, fašizma i totalitarizma.

- Mladi ljudi su česta meta protagonista ekstremno desnih političkih ideja i zato je potrebno uvrstiti u obrazovne programe što više časova na kojima bi mladi sticali jasna saznanja o pogubnosti ideja nacizma i fašizma.

(BILSV, 02.10.2015)




Odbori LSV | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Prikupljeno više od 25.000 potpisa za ukidanje godišnje registracije traktora

SUBOTICA/BAČKA TOPOLA - Tokom akcije koju je Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula u više od dve stotine mesta u pokrajini, prikupljeno je više od 25.000 potpisa za inicijativu da se ukine zakonska obaveza godišnje registracije poljoprivrednih mašina, saopštili su na današnjoj konferenciji za novinare potpredsednik gradske organizacije LSV Subotica Tibor Murenji i predsednik mesne organizacije LSV u mesnoj zajednici Novo Selo Stevan Tonković.
Odbori LSV | Sreda, 25. 05. 2011. | Komentara: 0

Za Evropski dan parkova - nove sadnice u OŠ

ZRENJANIN - Povodom 24. maja, Evropskog dana parkova, predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton danas je, sa đacima OŠ "Petar Petrović Njegoš", učestvovao u akciji sadnje desetak novih sadnica tuje u parku škole.
Odbori LSV | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Efikasnijim merama do veće poljoprivredne proizvodnje

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za poljoprivredu Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Petar Mihajlov pozvao je danas na konferenciji za novinare Vladu Srbije da ukine obaveznu godišnju registraciju traktora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook