Protiv fašizma voditi aktivnu borbu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 02. 10. 2015. | Komentara: 0

Protiv fašizma voditi aktivnu borbu

ZRENJANIN – Povodom 2. oktobra - Dana oslobođenja Zrenjanina u Drugom svetskom ratu, delegacija Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin položila je venac na spomen obeležje u znak sećanja na žrtve i pobedu nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Delegaciju su predvodili predsednica Foruma žena GrO LSV Zrenjanin Ankica Dostanić i pokrajinski poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton.

LSV

- Sedam vekova istorije našeg grada obeležili su brojni usponi i padovi. Najveći sunovrat Zrenjanina dogodio se u periodu nacistiške okupacije u Drugom svetskom ratu. Pobeda nad nacistima 2. oktobra 1944. godine predstavlja najveću pobedu ideje slobodnog i multietničkog Zrenjanina – navodi se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

Zrenjaninske ligašice ligaši i ističu da je upravo zbog ubijenih u Drugom svetskom ratu i svih stradalih u ratovima devedesetih godina, potrebno aktivno voditi borbu protiv ideja nacizma, fašizma i totalitarizma.

- Mladi ljudi su česta meta protagonista ekstremno desnih političkih ideja i zato je potrebno uvrstiti u obrazovne programe što više časova na kojima bi mladi sticali jasna saznanja o pogubnosti ideja nacizma i fašizma.

(BILSV, 02.10.2015)




Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook