Protiv govora mržnje u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 10. 01. 2012. | Komentara: 0

Protiv govora mržnje u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Želimo da ukažemo na pojave grafita mržnje u Zrenjaninu, koji  uzimaju sve više maha i na koje građanke i građani sve češće reaguju, stavljajući nam do znanja da je ovo problem koji se tiče svih nas zajedno – rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš.

Tibor Vaš

On je dodao da se s pravom negoduje kako zbog ruženja tuđe imovine, koje je najvidljivije, tako i zbog  negativne poruke, koja najčešće diskriminiše različitost.
- Najaktuelniji događaj takve vrste je nedavno skrnavljenje imovine Jevrejske opštine u Zrenjaninu. Ako posmatramo materijalnu stranu, to oštećenje možda i nije veliko, ali šteta naneta pripadnicima jedne nacionalne zajednice je nemerljiva – upozorio je on. Vaš je podsetio da je Zrenjanin decenijama unazad primer dobrog suživota više od dvadeset nacija, te zbog toga ne treba dozvoliti da poruke mržnje preovladaju, bilo da se radi o pripadnicima manjinskih ili većinske zajednice.
- Moram da naglasim da Policijska uprava često otkrije počinioce, ali je kaznena politika preblaga. Zbog toga je neophodno angažovati sve raspoložive mehanizme društvene prevencije, kako bi se ovakvi nemili događaji i pojave predupredili – kazao je Tibor Vaš, dodajući da Liga socijaldemokrata Vojvodine neće tolerisati, niti prećutkivati poruke mržnje u Zrenjaninu kao odraz pojedinačnog nemara, nekulture i nevaspitanja.

(BILSV, 10.01.2012.)



Odbori LSV | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Temerinski ligaši podneli krivične prijave zbog malverzacija

NOVI SAD - Opštinski odbor LSV Temerin podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, protiv odgovornih u mesnim zajednicama i lokanoj samoupravi u tom mestu zbog sumnje da je bilo zloupotrebe službenog položaja i malverzacija sa mesnim samodoprinosom " izavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik OO LSV Temerin Robert Karan.
Odbori LSV | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV zatražio vraćanje imovine i para gradu

ZRENJANIN - Rođendansku nedelju Lige socijaldemokrata Vojvodine, zrenjaninske aktivistkinje i aktivisti LSV započeli su akcijom "Vratimo imovinu i pare gradu", tokom koje su sa sugrađankama i sugrađanima na nekoliko lokacija, razgovarali o značaju što hitnijeg donošenja zakonske regulative kojom će lokalnim samoupravama biti vraćeno ono što im je devedesetih godina oduzeto.
Odbori LSV | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Kikindski ligaši očistili deo grada

KIKINDA - U Kikindi je danas, i pored visoke dnevne temperature, održana još jedna u nizu akcija čišćenja grada u organizaciji Gradskog odbora LSV Kikinda. Današnja akcija pod nazivom "Vratimo osmeh gradu" održana je na teritoriji dela grada koji se naziva Baranda, a inicijativu su pokrenuli stanovnici Barande koji su se žalili na veoma loše stanje ovog dela grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook