Prvi energetski efikasan vrtić u Žablju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 18. 09. 2015. | Komentara: 0

Prvi energetski efikasan vrtić u Žablju

ŽABALJ - Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Nenad Stanković pohvalio je Predškolsku ustanovu „Detinjstvo“ iz Žablja jer je to prva ustanova koja je realizovala bespovratna sredstva na osnovu konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekta povećanja energetske efikasnosti u objektima javne namene.

LSV

U vrtiću „Detinjstvo“ je sredstvima sekretarijata i Opštine Žabalj zamenjena fasadna stolarija. Prema rečima direktorke „Detinjstva“ Svetlane Boškov, staroj stolariji su dotrajali mehanizmi za otvaranje i zatvaranje, kao i sama konstrukcija, a na novu se čekalo više od deset godina.

Pokrajinski sekretar je u pratnji predsednika opštine Čedomira Božića i predsednika Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj Jovana Panića obišao radove i tom prilikom su konstatovali da će se na ovaj način ostvariti velika ušteda u grejanju i hlađenju objekta, a istovremeno će biti povećana bezbednost dece u ustanovi.

Podsetimo, zbog većeg interesovanja roditelja i povećanog broja upisane dece, početkom školske godine je u vrtiću „Maslačak“ u Gospođincima počela da radi nova grupa u kojoj boravi 29 mališana, uzrasta od tri do pet godina. Kako navode u PU „Detinjstvo“, vaspitači su prošle godine jednom nedeljno održavali "radionice-pričaonice" koje su bile veoma posećene, i na kraju rezultirale ovolikom broju dece.

(BILSV, 18.09.2015)




Odbori LSV | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Petrovački: Dan grada Pančeva treba da bude 28. februar

PANČEVO - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo smatra da bi, umesto 8. novembra, koji se od 2001. godine slavi kao Dan grada Pančeva, za novi praznik bio mnogo prikladniji 28. februar, kada je 1794. godine, po ukazu austrijskog cara Franca Prvog, Pančevo dobilo status slobodnog carskog grada.
Odbori LSV | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Fašizma je u Srbiji sve više

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upozorava da je fašizam danas u Srbiji prisutan i da ga ima sve više, zahvaljujući pre svega nezainteresovanosti nadležnih državnih organa.  
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 11. 2012. | Komentara: 0

Srbiji potreban novi Ustav

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, na šestogodišnjicu od donošenja Ustava, ukazuje na to da je Srbiji neophodan novi Ustav i to u što kraćem vremenskom roku.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook