Prvi energetski efikasan vrtić u Žablju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 18. 09. 2015. | Komentara: 0

Prvi energetski efikasan vrtić u Žablju

ŽABALJ - Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Nenad Stanković pohvalio je Predškolsku ustanovu „Detinjstvo“ iz Žablja jer je to prva ustanova koja je realizovala bespovratna sredstva na osnovu konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekta povećanja energetske efikasnosti u objektima javne namene.

LSV

U vrtiću „Detinjstvo“ je sredstvima sekretarijata i Opštine Žabalj zamenjena fasadna stolarija. Prema rečima direktorke „Detinjstva“ Svetlane Boškov, staroj stolariji su dotrajali mehanizmi za otvaranje i zatvaranje, kao i sama konstrukcija, a na novu se čekalo više od deset godina.

Pokrajinski sekretar je u pratnji predsednika opštine Čedomira Božića i predsednika Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj Jovana Panića obišao radove i tom prilikom su konstatovali da će se na ovaj način ostvariti velika ušteda u grejanju i hlađenju objekta, a istovremeno će biti povećana bezbednost dece u ustanovi.

Podsetimo, zbog većeg interesovanja roditelja i povećanog broja upisane dece, početkom školske godine je u vrtiću „Maslačak“ u Gospođincima počela da radi nova grupa u kojoj boravi 29 mališana, uzrasta od tri do pet godina. Kako navode u PU „Detinjstvo“, vaspitači su prošle godine jednom nedeljno održavali "radionice-pričaonice" koje su bile veoma posećene, i na kraju rezultirale ovolikom broju dece.

(BILSV, 18.09.2015)




Odbori LSV | Subota, 14. 04. 2012. | Komentara: 0

Predstavljen program LSV

BELA CRKVA – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva organizovao je u danas izuzetno uspešnu promotivno predizbornu akciju tokom koje su sugrađani imali prilike da porazgovaraju sa kandidatkinjom za pokrajinsku poslanicu na većinskoj listi Sandru Ristić.
Odbori LSV | Subota, 14. 04. 2012. | Komentara: 0

Briga za bezbedne kvartove

ZRENJANIN: Predsednik  Skupštine grada Zrenjnaina i kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u pokrajinskoj skupštini Aleksandar Marton apelovao je na nadležne da se obrati veća pažnja na nedostatak bezbednosti, kako u Mesnoj zajednici “Dositej Obradović”, tako i u ostalim delovima grada i naseljenih mesta.
Odbori LSV | Subota, 14. 04. 2012. | Komentara: 0

LSV za punu autonomiju Vojvodine

PANČEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine sinoć je na predizbornim tribinama u Glogonju, Dolovu i Opovu predstavila svoj program. Meštani Glogonja imali su prilike da čuju potpredsednicu Izvršnog odbora LSV Maju Sedlarević, pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Daniela Petrovića i državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Duška Radakovića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook