Puna plata za trudnice i u Kovačici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 10. 01. 2014. | Komentara: 0

Puna plata za trudnice i u Kovačici

KOVAČICA - Na poslednjoj sednici Skupštine Opštine Kovačica usvojen je predlog odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine da sve zaposlene trudnice za vreme trudničkog bolovanja dobijaju punu platu. U budžetu opštine Kovačica je otvorena nova pozicija sa koje će se isplaćivati nedostajućih 35 odsto do pune zarade za vreme privremene sprečenosti za rad zbog komplikacija u vezi sa trudnoćom.

LSVOpština Kovačica je pre 10 godina imala skoro 28.0000 stanovnika, dok danas taj broj ne doseže 25.000 građana.

- Za prethodnih 10 godina opština Kovačica je izgubila oko 10 odsto stanovnika, što znači da faktički opština gubi jedan procenat stanovništva godišnje. Teška ekonomska situacija kao i površna i neodgovorna politika Vlade Republike Srbije po pitanju planiranja porodice, dovela je do smanjenja celokupnog nataliteta i zbog toga Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine smatra da je podrška porodici od strane opštine Kovačica od velikog  značaja – navodi se u saopštenju ligaša iz Kovačice. Oni ističu da je ovakav vid podrške, koji budžetu Kovačice neće predstavljati veliko opterećenje, više nego značajan za sve mlade porodice u toj opštini.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je dosad kroz čitav niz inicijativa na lokalnom nivou pokušala da pomogne trudnicama i porodiljama na celokupnoj teritoriji AP Vojvodine, nakon čega su neke lokalne samouprave na incijativu LSV donele odluke o različitim vrstama pomoći trudnicama i porodiljama.

(BILSV, 10.01.2013)



Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Za zdravu vodu u svakom subotičkom domaćinstvu

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica zatražio je danas da se u prigradskim naseljima Tavankut, Ljutovo, Šupljak, kao i mesnim zajednicama Makova sedmica i Peščara izradi planska dokumentacija, izgradi i uspostavi sistem organizovanog vodosnabdevanja stanovništva.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook