Ratko Mladić i koronavirus

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 06. 05. 2020. | Komentara: 0

Ratko Mladić i koronavirus

Zrenjanin, 06. maj 2020 - Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuju pojavu grafita koji veliča osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i to, da sve bude još gore, na mestu gde dolaze građani koji su zdravstveno ugroženi. 

LSV

Naime poruka veličanja Ratka Mladića osvanula je na zgradi ambulante na Zelenom polju koja je tokom epidemije koronavirusa pretvorena u Centar za respiratorne infekcije u koji dolaze pacijenti sa teritorije grada Zrenjanina sa temperaturom i respiratornim tegobama, gde se vrši trijaža lica sa potencijalnim simptomima COVID 19.  

Smatramo da je to iživljavanje nad građanima kojima je već dovoljno teško. 

Ovakvi grafiti predstavljaju pokušaj negiranja ratnih zločina i veličanje osudjenih ratnih zločinaca. Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine neće ćutati na takve poruke. Nismo ćutali 30 godina, nećemo ni danas. 

LSV

Podsećamo predstavnike lokalne vlasti da je njihov zadatak da rade na normalizaciji stanja u društvu i zahtevamo da momentalno prekreče ovaj grafit. Takođe, pozivamo nadležne organe da preduzmu sve neophodne korake da odgovorni za ovakve poruke, ali i svi oni koji ih u tome podržavaju, budu identifikovani i sankcionisani. 

Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin



Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Za zdravu vodu u svakom subotičkom domaćinstvu

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica zatražio je danas da se u prigradskim naseljima Tavankut, Ljutovo, Šupljak, kao i mesnim zajednicama Makova sedmica i Peščara izradi planska dokumentacija, izgradi i uspostavi sistem organizovanog vodosnabdevanja stanovništva.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook