Realizacija budžeta nedomaćinska, nije rešeno pitanje pijaće vode, niti ostali problemi koji muče Zrenjanince

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Realizacija budžeta nedomaćinska, nije rešeno pitanje pijaće vode, niti ostali problemi koji muče Zrenjanince

Zrenjanin, 5. avgust 2024 – Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI na današnjoj sednici Skupštine grada kritikovali su realizaciju budžeta za prethodnu godinu, jer je procenat izvršenja pokazatelj da aktuelna gradska vlast naš grad ne vodi domaćinski. 

LSV

Gradski čelnici niti planiraju kako treba, niti su u stanju da realizuju isplanirano, jer kako drugačije nazvati to kada je procenat realizacije budžeta za poljoprivredu 25% od planiranog, za energetsku efikasnost 39%, za zdravstvenu zaštitu 60%, za organizaciju saobraćaja i saobraćajne infrastrukture 70%. Da li to znači da u Zrenjaninu sve funkcioniše kako treba i da novca ima i više nego što je potrebno pa oni ne utroše ni sredstva koja su na raspolaganju? 

Odbornik mr Dejan Čapo je postavio pitanje obezbeđivanja zdrave pijaće vode. Čini se da se ovo pitanje tendenciozno gura pod tepih, jer predstavnici gradske vlasti nisu u stanju da isporuče rezultat. A ishod je i dalje isti – građani Zrenjanina moraju da kupuju vodu za piće ili, ako nemaju sredstava, onda piju vodu opasnu po zdravlje. On je predložio da se u spisak manifestacija od gradskog značaja uvrste i Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže, budući da je to glavna briga Zrenjaninaca i trebalo bi da bude centralna tema gradske vlasti.

Predsednica odborničke grupe Bojana Begović ponovo je pokrenula inicijativu o osnivanju Banatskog univerziteta i najavila da će to činiti sve dok se predlog ne usvoji. To je direktan način da se mladi ljudi zadrže u našem gradu, tako što će im se pružiti prilika za obrazovanje, koje će biti dostupno i onima koji nemaju novca za studiranje u drugom gradu, ali bi to, takođe, privuklo i mlade iz drugih mesta i pozitivno uticalo na ekonomski razvoj našeg grada.

Odbornik Aleksandar Marton uputio je apel lokalnoj samoupravi da obaveže Komunalnu miliciju da, najzad, posle dugog nepostupanja po žalbama građana, reši problem napuštene i devastirane kuće u ulici Patrijarha Pavla, a odbornike gradske Skupštine upoznao je i sa problemom građana Bagljaša, koji su poslednjih nedelja uočili veliki broj umrlih životinja u zoni Bagljaškog kanala, a sumnja se da to ima veze sa ispuštanjem opasnih materija u kanal iz obližnoj preduzeća.

Vladajuća većina, nažalost, nastavlja politiku ignorisanja dijaloga i neuvažavanja opozicionih predloga.


Informativna služba 
Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 
Zrenjanin




Odbori LSV | Petak, 13. 09. 2024. | Komentara: 0

Iniciramo održavanje vanredne sednice Skupštine grada Zrenjanina povodom Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI iniciraće održavanje vanredne sednice Skupštine grada Zrenjanina na temu rada kineske fabrike guma Linglong.
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook