RTV Opštine Kovačica privatizaciju sprovela u skladu sa zakonom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 04. 11. 2015. | Komentara: 0

RTV Opštine Kovačica privatizaciju sprovela u skladu sa zakonom

KOVAČICA – Radio televizija Opštine Kovačica, odnosno njeno rukovodstvo, pripremilo je i u zakonskim rokovima Agenciji za privatizaciju predalo svu neopohodnu dokumentaciju za privatizaciju te medijske kuće, bez ijednog nedostatka, istakao je danas sada već bivši direktor Radio televizije Opštine Kovačica Jan Litavski.

LSV

On je u emisiji „Razgovor s povodom“ na RTV Opštine Kovačica time demantovao tvrdnje novopostavljenog predsednika opštine Jana Husarika iz Srpske napredne stranke, koji je pored brojnih neistina nedavno javno izneo i tu tvrdnju. Litavski je ocenio da je verovatna želja Husarika da iznošenjem tih neistina prikaže kako je rukovodstvo pogrešilo u procesu privatizacijes, iako je zapravo postignuto to da taj medij za vlasnika ne dobije privatnika koji nema interes za infomisanjem građana Kovačice već samo komercijalizaciju.
– Mi smo uradili to da RTV Opština Kovačica pređe na zaposlene. Da zaposleni budu ti koji mogu da upravljaju svojim medijem. Gospodinu Husariku i njegovoj Srpskoj naprednoj stranci to ne odgovara, pošto zaposleni nisu članovi SNS i ne bi sprovodili politiku koju bi im ta stranka naredila. I zbog toga, verovatno, razmtraju opciju da, ako ne mogu oni da kontrolišu televiziju, televizija ni ne postoji – upozorio je Litavski dodajući da se zaista ne može isključiti mogućnost gašenja televizije. Litavski je pojasnio da se u procesu privatizacije RTV Opština Kovačica susrela sa svim problemima koji su mučili i druge medije, pre svega zbog same Agencije za privatizaciju koja nije imala razrađene procedure i pravila na koji način treba da se sprovodi privatizacija medija.
– Te nedoumice imali su svi mediji, a ne samo mi i mi smo to uspešno rešili. Znači, mi smo na vreme predali dokumentaciju, u periodu u kojem rok za predaju dokumentacije još uvek nije istekao. Na osnovu toga može se zaključiti u kojoj meri gospodin Husarik plasira lažne informacije – naveo je Litavski. Dojučerašnji direktor RTV Opštine Kovačica je, povodom 4. novembra, 14. rođendana RTV Opštine Kovačica, čestitao taj jubilej svim zaposlenima i bivšim zaposlenima, kao i brojnim saradnicima, ukazavši da je njemu to poslednji radni dan na funkciji direktora.
– Uradio sam maksimalno koliko sam mogao, dao sam celog sebe u ovaj posao. Trudio sam se da sve bude kako treba i bilo mi je zadovoljstvo raditi ovaj posao u jednom odličnom timu ljudi koji su se stvarno trudili i davali sve od sebe da bi od ove medijske kuće uspeli da naprave jednu stvarno dobru, jednu od najboljih lokalnih televizija – naveo je Litavski uz želju da ta medijska kuća predstojeća teška vremena prevaziđu i opstane.
Na današnji dan, 4. novembra 2001. godine, sa radom je počela Televizija Opštine Kovačica, a formirana je odlukom Skupštine opštine Kovačica u okviru “Radio Kovačice”.  Već od aprila 2002. godine u programskoj šemi našle su se, pored emisija na srpskom jeziku, i emisije na slovačkom, mađarskom i rumunskom jeziku.

(BILSV, 04. 11. 2015)



Odbori LSV | Četvrtak, 30. 05. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin protiv nasilja: Oni uništavaju, mi popravljamo. Vratićemo pristojnost u Zrenjanin!

Kandidati za odbornike Skupštine grada koalicije "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" okrečili su kuću u naselju Mala Amerika, na kojoj su u dva navrata uništeni bilbordi.

Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook