Sećanje na slavnu 15. vojvođansku partizansku brigadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 25. 11. 2018. | Komentara: 0

Sećanje na slavnu 15. vojvođansku partizansku brigadu

Bačka Topola, 25. novembar 2018 - Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležili su danas u Bačkoj Topoli 74. godišnjicu odlaska boraca 15. vojvođanske brigade „Petefi Šandor“ u borbu protiv nacista i fašista.

LSV

Veliki broj pripadnika ove partizanske jedinice položio je svoje živote u borbama protiv jedinica Vermahta, SS i domaćih kvislinških snaga. Za zasluge u narodnooslobodilačkoj borbi „Petefi“ brigada je odlikovana ordenom bratstva i jedinstva.

Aktivisti Lige socijaldemorkata Vojvodine iz Bačke Topole ukazali su na važnost sećanja na borbu protiv nacizma i fašizma, jer su i danas na političkoj sceni Evrope, ali i Srbije, prisutne snage koje svoj politički rad baziraju na ekstremizmu i politici verske, nacionalne i rasne mržnje.

 
Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Apoteka oslobođa prostor za policiju

NOVI SAD - Selidba uprave Apoteke Novi Sad iz prostora gde treba da se otvori nova policijska ispostava kod Satelitske pijace treba da počne sledeće nedelje, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u gradskom parlamentu predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.
Odbori LSV | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja 'Podvuci liniju' počela i u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sremska Mitrovica organizovao je danas konferenciju za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju", koja se od ponedeljka, 25. oktobra, vodi na teritoriji čitave Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook