Sednice Skupštine Opštine obavijene velom tajne

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 19. 12. 2018. | Komentara: 0

Sednice Skupštine Opštine obavijene velom tajne

Kovačica, 19. decembar 2018. godine – Budući da je poslovnikom Skupštine Opštine Kovačica garantovana javnost rada lokalnog parlamenta, odbornik Jan Gages postavio je odborničko pitanje predsedniku SO Kovačica Zlatku Šimaku.

 LSV

U svom odborničkom pitanju, naveo je kako je članom 102. Poslovnika o radu Skupštine opštine Kovačica garantovana javnost rada, za koju odgovara predsednik Skupštine opštine. Takođe, Gages je u svom obraćanju napomenuo da su osnovna prava građanki i građana ove Opštine upravo pravo na informisanost i mogućnost da budu upoznati sa načinom trošenja budžetskih sredstava koja se pune od poreza i doprinosa upravo građana ove Opštine.

Zbog svega napred navedenog, Gages je tražio odgovor na pitanje zbog čega se sednice opštinskog parlamenta ne prenose na Radio televiziji Opštine Kovačica?

Pozivajući se na članove 114. i 115. Poslovnika o radu Skupštine Opštine, odbornik Gages je tražio da se odgovor u pisanom obliku dostavi svim odbornicima i odbornicama.

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Kovačica 




Odbori LSV | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Beskompromisno protiv ksenofobije i antisemitizma

SOMBOR - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine saopštio je danas, povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, rasizma, antisemitizma i ksenofobije, da je Sombor nekada bio smatran za izrazito miran vojvođanski grad, a da su poslednjih godina, Somborce, opterećene ratom u okruženju i krizom, uznemirili su događaji koji se ne uklapaju u pozitivnu somborsku tradiciju.
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

U Bačkoj Topoli obeležavanje Dana borbe protiv fašizma

BAČKA TOPOLA - „Fašizam ovde neće proći" moto je tribine kojom će LSV u Bačkoj Topoli u sredu 9. novembra obeležiti Međunarodni dan borbe protiv fašizma, ksenofobije i antisemitizma - najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Karolj Vekonj i šef Izbornog štaba Opštinskog odbora LSV Bačka Topola Dejan Keresteš.
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Škola i dalje bez fiskulturne sale

BAČKA PALANKA - Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka Vladimir Trkulja skrenuo je danas pažnju javnosti na nesposobnost ove, ali i prethodnih, opštinske vlasti u tom mestu. On je u saopštenju za javnost, kao jedan od problema izdvojio činjenicu da Osnovna škola u centru Bačke Palanke, koja postoji više od 100 godina, nema fiskulturnu salu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook