Smeniti funkcionere SNS u Kovačici zbog seksističkih komentara o odbornicama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 02. 2016. | Komentara: 0

Smeniti funkcionere SNS u Kovačici zbog seksističkih komentara o odbornicama

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražiće smenu predsednika i zamenika Skupštine opštine Kovačica, inače funkcionera Srpske napredne stranke, zbog nedoličnih komentara na račun odbornica Demokratske stranke i LSV, izjavio je predsednik Opštinskog odbora LSV Jan Litavski.

 
Na sednici SO Kovačica, predsednik i zamenik predsednika Skupštine Zoran Savanov i Lazar Ružić su između sebe komentarisali glasanje odbornica DS i LSV, koje su u tom momentu ubacivale glasački listić u kutiju. Iako je razgovor bio tih, kamere su zabeležile njihove seksističke komentare.
 
- Sednice Skupštine opštine Kovačice postale su još jedno od mnogobrojih mesta na kome su žene bile žrtve nedoličnih verbalnih komentara od strane pripadnika SNS­a. Vulgarnim i nedoličnim komentarima prilikom glasanja ne samo da je pokazano nepoštovanje prema ženskom rodu, već u „gašićevskom“ maniru se nastavlja na lokalnom nivou nedoličan odnos prema ženama. Očigledno je da su osim nasilja, pretnji, podmićivanja i seksistički komentari upućeni ženama postali zaštitni znak Srpske napredne stranke u opštini Kovačica – istakao je u saopštenju Litavski.
 
On napominje da su Savanov i Ružić uvredili ne samo žene, već i instituciju Skupštine opštine na čijem su čelu. Upravo zbog toga ligaši smatraju da njih dvojica moraju biti smenjeni sa ovih visokih funkcija.
 
(BILSV, 22.02.2016)



Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Za zdravu vodu u svakom subotičkom domaćinstvu

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica zatražio je danas da se u prigradskim naseljima Tavankut, Ljutovo, Šupljak, kao i mesnim zajednicama Makova sedmica i Peščara izradi planska dokumentacija, izgradi i uspostavi sistem organizovanog vodosnabdevanja stanovništva.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook