Smeniti funkcionere SNS u Kovačici zbog seksističkih komentara o odbornicama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 02. 2016. | Komentara: 0

Smeniti funkcionere SNS u Kovačici zbog seksističkih komentara o odbornicama

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražiće smenu predsednika i zamenika Skupštine opštine Kovačica, inače funkcionera Srpske napredne stranke, zbog nedoličnih komentara na račun odbornica Demokratske stranke i LSV, izjavio je predsednik Opštinskog odbora LSV Jan Litavski.

 
Na sednici SO Kovačica, predsednik i zamenik predsednika Skupštine Zoran Savanov i Lazar Ružić su između sebe komentarisali glasanje odbornica DS i LSV, koje su u tom momentu ubacivale glasački listić u kutiju. Iako je razgovor bio tih, kamere su zabeležile njihove seksističke komentare.
 
- Sednice Skupštine opštine Kovačice postale su još jedno od mnogobrojih mesta na kome su žene bile žrtve nedoličnih verbalnih komentara od strane pripadnika SNS­a. Vulgarnim i nedoličnim komentarima prilikom glasanja ne samo da je pokazano nepoštovanje prema ženskom rodu, već u „gašićevskom“ maniru se nastavlja na lokalnom nivou nedoličan odnos prema ženama. Očigledno je da su osim nasilja, pretnji, podmićivanja i seksistički komentari upućeni ženama postali zaštitni znak Srpske napredne stranke u opštini Kovačica – istakao je u saopštenju Litavski.
 
On napominje da su Savanov i Ružić uvredili ne samo žene, već i instituciju Skupštine opštine na čijem su čelu. Upravo zbog toga ligaši smatraju da njih dvojica moraju biti smenjeni sa ovih visokih funkcija.
 
(BILSV, 22.02.2016)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook