SNS zloupotrebio birački spisak i u Kovačici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 02. 2016. | Komentara: 0

SNS zloupotrebio birački spisak i u Kovačici

KOVAČICA – Šef Izbornog štaba Lige socijaldemokrata Vojvodine u Kovačici Jan Gages izjavio je danas da aktivisti Srpske napredne stranke obilaze građane, anketirajući ih za koju stranku će glasati na izborima. Kako je istakao, aktivisti poseduju lične podatke stanovnika Kovačice, kakvi se mogu pronaći samo u biračkom spisku i upitao SNS odakle njima ti podaci.
- Liga socijaldemokrata Vojvodine podneće krivičnu prijavu protiv službenih lica koja su zloupotrebila birački spisak – najavio je Gages.


 
Gages je istakao da građani moraju da znaju da je birački spisak zaštićen dokument, nije javan i ne može se deliti okolo.
 
- Ako znamo zakonske odredbe koje se odnose na rukovanje biračkim spiskom, nadležnost onih kojima je povereno rukovanje biračkim spiskom, a to je lokalna samouprava opštine Kovačica, nema sumnje da je ovde reč o prekršaju opštinske uprave i krivičnom delu osobe koja je birački spisak dala Srpskoj naprednoj stranci. Poručujemo građanima da se ne boje ovakvih metoda „zastrašivanja“, da legitimišu osobe koje im dođu na vrata i slikaju spisak sa kojeg čitaju imena ukućana i njihove brojeve lične karte – istakao je Jan Gages.
 
On je ukazao i da aktivisti SNS, vođeni Zoranom Savanovim, Jozefom Tomanom i Emilom Jonašom građanima nude posao, obećavaju im povećanje penzije i razne benificije ako potpišu da će da glasaju za Srpsku naprednu stranku, a vrlo često ne prezaju ni od verbalnih pretnji onim građanima koji se izjasne da neće glasati za njih.
 
- Postavljamo pitanje Zoranu Savanovu, Emilu Jonašu i Jozefu Tomanu da li znaju da je ovakva aktivnost zakonom zabranjena? Prevashodno želimo da obavestimo građane da nikakve podatke ne moraju da daju aktivistima SNS, kao ni da se izjasne za koga će da glasaju na sledećim izborima – naglasio je Jan Gages.
 
(BILSV, 01.02.2016)



Odbori LSV | Utorak, 30. 08. 2011. | Komentara: 0

Proizvodnja je okosnica razvoja Zrenjanina

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Milošev, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare značaj sajma "Inocoop", održanog u sklopu ovogodišnjih Dana piva, i značaj usvajanja zakona o vraćanju imovine i izvornih prihoda, za dalji razvoj ovog grada.
Odbori LSV | Utorak, 23. 08. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini put ka decentralizaciji

ZRENJANIN - Nacrt zakona o javnoj svojini, kao i javna rasprava koja mu predstoji, je veliki uspeh i realizacija 11-ogodišnje inicijative Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenila je danas Ivana Ludoški, članica IO GrO LSV Zrenjanin. Ona je na konferenciji za novinare podsetila da je oko suštine teksta u velikoj meri postignuta saglasnost, a da se njegova dopuna očekuje kroz javnu raspravu.
Odbori LSV | Utorak, 16. 08. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski ligaši u akciji

ZRENJANIN - Dragan Nedeljkov, predsednik IO GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare značaj decentralizacije kulture i potrebu da se raznovrsni sadržaji, namenjeni, pre svega najmlađima, održavaju i u manjim naseljenim mestima. Dobar primer za to je i najnovija akcija LSV, pod nazivom "Deca su budućnost".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook