Somborska vlast pravi novi problem sa zemljištem

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 01. 04. 2016. | Komentara: 0

Somborska vlast pravi novi problem sa zemljištem

SOMBOR - Odbornici Skupštine Sombora usvojili su juče većinom glasova predlog Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, o čemu će se dalje izjašnjavati Ministarstvo poljoprivrede. Prema rečima šefa odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u somborskoj skupštini Zorana Terzina usvojenim predlogom otvara se mogućnost za stvaranje novih problema u Somboru.

 
- Predlog je stigao naprasito, samo dan pre isteka roka u kojoj je Skupština morala da ga donese, inače bi Sombor ostao bez određenih transfernih sredstava od republike i o tome nije bilo dovoljno vremena da se raspravlja, niti da se on popravi - kazao je Terzin za RTV. On je objasnio da je predlogom ponovo izostavljeno oko 700 hektara državne poljoprivredne zemlje iz licitacije i da će ta zemlja pripasti preduzeću Graničar iz Gakova, na ime stoke koju poseduje.
 
- Imamo opravdan razlog da sumnjamo da će nadležne institucije zbog toga osporiti predlog i da će Sombor ponovo upasti u vrzino kolo i da se licitacija opet neće sprovesti - istakao je šef odborničke grupe LSV u Skupštini Sombora.
 
On je dodao da Liga nije dobila odgovor na postavljena pitanja, zbog čega je bila uzdržana pri glasanju. Terzin je ocenio i da se lokalna samouprava vodila interesima pojedinaca, a ne građana i da ne postoji politička volja da se problem sa državnom poljoprivrednom zemljom u Somboru reši. Šef odborničke grupe LSV je podsetio da je Liga tražila i sazivanje hitne sednice lokalnog parlamenta, ali da ta inicijativa nije dobila potrebnu podršku drugih stranaka.
 
- Ja sam i tada, a i danas, tražio da lokalna samouprava traži od Vlade Srbije da obešteti budžet Sombora i zaista ne razumem zašto gradska vlast ne štiti lokalni budžet - dodao je Terzin.

(BILSV, 01.04.2016)



Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 06. 2011. | Komentara: 0

Važna decentralizacija kulture

ZRENJANIN - Kulturni centar Zrenjanina veoma ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža, i trudi se da, u zavisnosti od kulturnih interesovanja i senzibiliteta, svim Zrenjanincima obezbedi kvalitetan program koji mogu posmatrati, ali i interaktivno učestovovati u realizaciji programskih aktivnosti, istakla je danas Ankica Dostanić direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 12. 06. 2011. | Komentara: 0

LSV Subotica: SVM se služi neistinama

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica odbacio je optužbe iznete u saopštenju SVM u kojem je Liga napadnuta zbog sklapanja strateškog partnerstva sa Demokratskom strankom nakon izbora za Mesne zajednice.
Odbori LSV | Utorak, 07. 06. 2011. | Komentara: 0

Velika podrška inicijativi LSV za ukidanje godišnje registracije traktora

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine tokom aprila pokrenula je akciju za ukidanje obaveze godišnje registracije poljoprivrednih mašina, i do sada je naišla na veliki odziv građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook