Somborska vlast pravi novi problem sa zemljištem

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 01. 04. 2016. | Komentara: 0

Somborska vlast pravi novi problem sa zemljištem

SOMBOR - Odbornici Skupštine Sombora usvojili su juče većinom glasova predlog Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, o čemu će se dalje izjašnjavati Ministarstvo poljoprivrede. Prema rečima šefa odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u somborskoj skupštini Zorana Terzina usvojenim predlogom otvara se mogućnost za stvaranje novih problema u Somboru.

 
- Predlog je stigao naprasito, samo dan pre isteka roka u kojoj je Skupština morala da ga donese, inače bi Sombor ostao bez određenih transfernih sredstava od republike i o tome nije bilo dovoljno vremena da se raspravlja, niti da se on popravi - kazao je Terzin za RTV. On je objasnio da je predlogom ponovo izostavljeno oko 700 hektara državne poljoprivredne zemlje iz licitacije i da će ta zemlja pripasti preduzeću Graničar iz Gakova, na ime stoke koju poseduje.
 
- Imamo opravdan razlog da sumnjamo da će nadležne institucije zbog toga osporiti predlog i da će Sombor ponovo upasti u vrzino kolo i da se licitacija opet neće sprovesti - istakao je šef odborničke grupe LSV u Skupštini Sombora.
 
On je dodao da Liga nije dobila odgovor na postavljena pitanja, zbog čega je bila uzdržana pri glasanju. Terzin je ocenio i da se lokalna samouprava vodila interesima pojedinaca, a ne građana i da ne postoji politička volja da se problem sa državnom poljoprivrednom zemljom u Somboru reši. Šef odborničke grupe LSV je podsetio da je Liga tražila i sazivanje hitne sednice lokalnog parlamenta, ali da ta inicijativa nije dobila potrebnu podršku drugih stranaka.
 
- Ja sam i tada, a i danas, tražio da lokalna samouprava traži od Vlade Srbije da obešteti budžet Sombora i zaista ne razumem zašto gradska vlast ne štiti lokalni budžet - dodao je Terzin.

(BILSV, 01.04.2016)



Odbori LSV | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Za punu platu kikindskih trudnica

KIKINDA - Đurđina Jerinkić, predsednica Foruma žena GrO LSV Kikinda, i Gordana Perunović Fijat, odbornica LSV u SO Kikinda, održale su 29. marta konferenciju za medije posvećenoj inicijativi LSV da se ženama na održavanju trudnoće dotira iznos do pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook