Somborska vlast zakida porodiljama po 130.000 dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 24. 02. 2016. | Komentara: 0

Somborska vlast zakida porodiljama po 130.000 dinara

SOMBOR – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor saopštio je danas da je skupštinska većina, predvođena Srpskom naprednom strankom, na poslednjoj sednici Skupštine grada donela odluku da se nezaposlenim trudnicama i porodiljama umanji finansijska pomoć u iznosu od 130.000 dinara po trudnici, odnosno porodilji. Odbornici LSV su predložili da se sporna tačka dnevnog reda skine sa dnevnog reda, međutim taj predlog je preglasan.

 
- Takva odluka nas uopšte ne iznenađuje s obzirom na to da se naprednjačka vlast i na republičkom nivou ponaša kao maćeha prema penzionerima, zaposlenima i poljoprivrednicima i vodi socijalno neodgovornu politiku konstantno umanjujući izdvajanja za najugoženije grupe stanovništva – ističe se u saopštenju somborskih ligaša.
 
Oni podsećaju da je LSV pre pet godina inicirala da se isplaćuje puna plata za trudnice i porodilje i za to dobila podršku više od 5.000 stanovnika grada Sombora koji su svojim potpisom podržali akciju. Isti zahtev je upućen Skupštini grada Sombora i doneta je odluka da se najugroženijim, nezaposlenim trudnicama i porodiljama isplaćuje mesečni iznos od 10.000 dinara od trećeg meseca trudnoće do navršene prve godine deteta, što je ukupno iznosilo 180.000 dinara.
 
- Ovakva odluka je roditeljima umnogome pomogla u trenucima kad su im najpotrebnija sredstva za novorođeno dete. Novom odlukom će samo nezaposlene porodilje dobijati jednokratnu pomoć u iznosu od 50.000 dinara. Ovim se direktno pokazuje koliko je aktuelnu somborsku vlast briga za povećanje nataliteta, za porodicu i siromašne slojeve stanovništva – ističe se u saopštenju LSV Sombor.
 
Kako dodaju, Sombor je u poslednjih 15 godina izgubio preko 12.000 stanovnika, a ovakvom neodgovornom politikom možemo očekivati da se takav trend nastavi. Somborski ligaši napominju da će LSV nastaviti da se bori za najugroženije sugrađane i raditi na tome da se sporna odluka izmeni.
 
(BILSV, 24.02.2016)



Odbori LSV | Nedelja, 15. 10. 2023. | Komentara: 0

Marton: Devet od deset dinara u Srbiji je u državnom budžetu. Prekinućemo tu centralizaciju!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton ističe da je sramno to što zrenjaninska vlast ćuti o, kako je ocenio, katastrofalnom stanju finansija lokalne samouprave. Poručio je i da je poražavajuće koliko je snažna centralizacija u zemlji.
Odbori LSV | Subota, 07. 10. 2023. | Komentara: 0

VOJVOĐANI-LSV: Grejna sezona u Subotici dovedena u pitanje. Bakić i Pastor nesposobni da reše problem.

VOJVOĐANI - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahtevaju od gradonačelnika Subotice Stevana Bakića i predsednika Skupštine grada Balinta Pastora da javnosti objasne zašto je početak grejne sezone u gradu doveden u pitanje.
Odbori LSV | Petak, 06. 10. 2023. | Komentara: 0

Propuštena prilika da se napiše Plan razvoja grada po meri građana

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanin danas je na sednici gradske skupštine ukazala na štetnost loše urađenog Plana razvoja grada za period 2023-2030. godina



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook