Somborska vlast zakida porodiljama po 130.000 dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 24. 02. 2016. | Komentara: 0

Somborska vlast zakida porodiljama po 130.000 dinara

SOMBOR – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor saopštio je danas da je skupštinska većina, predvođena Srpskom naprednom strankom, na poslednjoj sednici Skupštine grada donela odluku da se nezaposlenim trudnicama i porodiljama umanji finansijska pomoć u iznosu od 130.000 dinara po trudnici, odnosno porodilji. Odbornici LSV su predložili da se sporna tačka dnevnog reda skine sa dnevnog reda, međutim taj predlog je preglasan.

 
- Takva odluka nas uopšte ne iznenađuje s obzirom na to da se naprednjačka vlast i na republičkom nivou ponaša kao maćeha prema penzionerima, zaposlenima i poljoprivrednicima i vodi socijalno neodgovornu politiku konstantno umanjujući izdvajanja za najugoženije grupe stanovništva – ističe se u saopštenju somborskih ligaša.
 
Oni podsećaju da je LSV pre pet godina inicirala da se isplaćuje puna plata za trudnice i porodilje i za to dobila podršku više od 5.000 stanovnika grada Sombora koji su svojim potpisom podržali akciju. Isti zahtev je upućen Skupštini grada Sombora i doneta je odluka da se najugroženijim, nezaposlenim trudnicama i porodiljama isplaćuje mesečni iznos od 10.000 dinara od trećeg meseca trudnoće do navršene prve godine deteta, što je ukupno iznosilo 180.000 dinara.
 
- Ovakva odluka je roditeljima umnogome pomogla u trenucima kad su im najpotrebnija sredstva za novorođeno dete. Novom odlukom će samo nezaposlene porodilje dobijati jednokratnu pomoć u iznosu od 50.000 dinara. Ovim se direktno pokazuje koliko je aktuelnu somborsku vlast briga za povećanje nataliteta, za porodicu i siromašne slojeve stanovništva – ističe se u saopštenju LSV Sombor.
 
Kako dodaju, Sombor je u poslednjih 15 godina izgubio preko 12.000 stanovnika, a ovakvom neodgovornom politikom možemo očekivati da se takav trend nastavi. Somborski ligaši napominju da će LSV nastaviti da se bori za najugroženije sugrađane i raditi na tome da se sporna odluka izmeni.
 
(BILSV, 24.02.2016)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook