Sport u Kovačici na rubu propasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 29. 01. 2016. | Komentara: 0

Sport u Kovačici na rubu propasti

KOVAČICA – Sportski klubovi u opštini Kovačica dovedeni su na rub propasti nakon što je na silu promenjena vlast, a za savetnika za sport i omladinu predsednika opštine imenovan šef izbornog štaba SNS Jozef Toman, upozorio je u saopštenju potpredsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kovačica Dragan Pavlović. Kako je naveo, finansijska sredstva iz budžeta opštine Kovačica stopirana su za sve sportske klubove u opštini, osim za Teniski klub “Kovačica” čiji je vlasnik Igor Cicka, član SNS. Ocenio je i da je očigledno u pitanju nova strategija po kojoj sportom mogu da se bave samo članovi Srpske napredne stranke. 


– Jozefa Tomana se građani opštine Kovačica sećaju kao veoma aktivnog prilikom nasilne promene vlasti. Kada je počinjao „lov“ na nekog od odbornika ili kada je neki od odbornika pod pretnjama i ucenama prelazio kod njega u SNS, obično je to on prvi objavljivao na svome FB profilu. Gde god je dolazilo do nekih pretnji, nasilja, podmićivanja, korupcije i ucena po pravilu se tu pominjalo i ime šefa izbornog štaba SNS Jozefa Tomana. Zbog tog svog angažmana, nagrađen je od svog stranačkog šefa Zorana Savanova da bude savetnik za sport i omladinu predsednika opštine – upozorio je Pavlović. 

Dodao je da su prvi rezultati takve politike doveli do toga da pojedini članovi upravnih odbora u sportskim klubovima podnose ostavke zbog nemogućnosti pronalaženja načina finasiranja elemetarnih potreba klubova, priprema za novu sportsku sezonu, nemogućnosti upisa novih mladih članova ili plaćanja računa... 

– Smatramo da sportistima, a prevashodno deci, treba omogućiti da osete istinsku lepotu sporta, da im iskustva povezana sa sportom budu pozitivna i produktivna, da kroz sport nauče da cene i poštuju sebe i druge, da se ponašaju u skladu sa pravilima fer pleja i dobrog sportskog karaktera a ne da im pripadnost nekoj političkoj stranci bude garant da li mogu da se bave sportom ili ne – zaključio je Pavlović u svom saopštenju.

(BILSV, 29. 01. 2016)



Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Realizacija budžeta nedomaćinska, nije rešeno pitanje pijaće vode, niti ostali problemi koji muče Zrenjanince

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI na današnjoj sednici Skupštine grada kritikovali su realizaciju budžeta za prethodnu godinu, jer je procenat izvršenja pokazatelj da aktuelna gradska vlast naš grad ne vodi domaćinski. 
Odbori LSV | Utorak, 30. 07. 2024. | Komentara: 0

U Novom Sadu i Vojvodini nema mesta za mržnju!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno privođenje pravdi i kažnjavanje osoba koje su sinoć napale i vređale građane islamske veroispovesti u Novom Sadu.
Odbori LSV | Utorak, 23. 07. 2024. | Komentara: 0

Hitno pronaći i procesuirati odgovorne za nacionalističke incidente u Pančevu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI izražava duboku zabrinutost i osudu povodom pojave uvredljivih i nacističkih grafita na više lokacija u Pančevu, uključujući i dečije igralište kod Tehničke škole „23. maj”. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook