Sprečiti gašenje Radija Zrenjanin

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 02. 11. 2015. | Komentara: 0

Sprečiti gašenje Radija Zrenjanin

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozvala je danas predstavnike gradskih vlasti da javnosti predoče sudbinu Radio Zrenjanina.

LSV
Kako se navodi u saopštenju, 31. oktobra je istekao rok za privatizaciju lokalnih medija, a mediji koji ne budu privatizovani mogu se suočiti i sa gašenjem.

- LSV podseća da ova radio stanica već 36 godina informiše građane ovog dela Vojvodine, a poseban značaj za multikulturalni Zrenjanin imaju programski sadržaji na mađarskom, rumunskom i slovačkom jeziku. Hoće li od prvih novembarskih dana Zrenjaninci ostati bez informisanja na jezicima nacionalnih zajednica? Postoji realna opasnost da prelaskom na rešenja predviđena novim medijskim zakonima, dođe do narušavanja stečenih prava u oblasti informisanja nacionalnih manjina – navodi se u saopštenju zrenjaninskih ligaša.

Oni smatraju da se na medijskoj sceni Srbije moraju preispitati prioriteti i uspostavljeni sistem vrednosti, jer se čini da su razni rijaliti programi zaštićeni, a da se lokalni mediji, sa sadržajima kojima se ostvaruje javni interes, suočavaju sa gašenjem. U saopštenju se poručuje i da se mora pronaći adekvatno rešenje za višejezične medije, kako bi se očuvao obim ostvarivanja prava manjina na informisanje na maternjem jeziku.

- Zrenjaninkama i Zrenjanincima je potreban Radio Zrenjanin i LSV smatra da lokalna samouprava  mora učiniti sve da se spreči njegovo gašenje – zaključuje se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.  

(BILSV, 02.11.2015)




Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook