Status grada ne sme ostati mrtvo slovo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 16. 03. 2016. | Komentara: 0

Status grada ne sme ostati mrtvo slovo

KIKINDA – Odbornici Skupštine Kikinda usvojili su juče Statut grada kao najvišeg pravnog akta, čime je Kikinda i formalno-pravno sprovela statusnu promenu omogućenu nedavno usvojenim izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji i postala grad. Tim povodom, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Miroslav Grujić upozorio je za RTV da statusna promena ne sme ostati "mrtvo slovo na papiru".



– Postoje brojne mogućnosti koje bi trebalo iskoristiti. Malo nas je strah da to možda neće biti tako u budućnosti. Naravno, nije sve do statusa grada, sve je do samih građanki i građana, pogotovo do ljudi koji vode grad – naveo je Grujić. Prilikom usvajana izmenjenog Statuta, odbornik LSV Saša Homanov je istakao da bi selo Mokrin trebalo da postane opština pre svega zbog niske rudne rente koju trenutno dobija.

(BILSV, 16. 03. 2016)



Odbori LSV | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja 'Podvuci liniju' počela i u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sremska Mitrovica organizovao je danas konferenciju za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju", koja se od ponedeljka, 25. oktobra, vodi na teritoriji čitave Vojvodine.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

U Somboru održan prvi forum LSV na temu lustracije

SOMBOR - Na prvom u nizu Foruma Lige socijaldemokrata Vojvodine u okviru kampanje "Podvuci liniju" kojom se zahteva primena i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, takozvanog zakona o lustraciji, u Somboru su 27. oktobra govorili portparolka LSV Aleksandra Jerkov i potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Nastavljena kampanja

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, nastavljena je i danas konferencijama za novinare u Vršcu i Bačkoj Topoli.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook