Šućurović sa novobečejskim stočarima na studijskom putovanju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 10. 11. 2015. | Komentara: 0

Šućurović sa novobečejskim stočarima na studijskom putovanju

NOVI BEČEJ – Predsednik opštine Novi Bečej Saša Šućurović organizovao je studijsko putovanje za članove Udruženja stočara „Vranjevo“ u Slovačku, Poljsku i Češku.

LSV

Na petodnevnom putovanju, oni su posetili tamošnje stočarske farme, kako bi se u svojim farmama primenili iskustva ovih zemalja za bolji razvoj stočarstva. 

Šućurović ističe da je na ovom putovanju stekao dragoceno iskustvo i saznanja na koji način lokalna samouprava treba da bude inicijator i koje uloge može da preuzme kako bi se unapredilo stočarstvo u novobečejskoj opštini.

- Razgovarali smo o tome na koji način bi opština mogla da uspostavi intenzivniju  saradnju sa stočarima i gde oni očekuju najveću pomoć, ali smo puno toga naučili i od naših domaćina iz inostranstva – kazao je presednik opštine Novi Bečej koji je putovao sa stočarima.

Šućurović je dodao da je ovo putovanje  poslužilo da svi shvate da nam je potreban veći stepen organizovanosti i međusobne saradnje koji bi mogao da potpomogne naše predstavljanje na većem tržištu. Napomenuo je da se planira veliki projekat organske stočarske proizvodnje u Kumanu, u kojem će lokalna samouprava imati veliku podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, a da se dalje nastavlja rad i na drugim poljoprivrednim projektima, kao što su plastenici, poljoprivredna infrastruktura i ostalo, što je neophodno za intenzivniji razvoj poljoprivredne proizvodnje u opštini Novi Bečej. Š

Šućurović je na kraju dodao da je opština uvek spremna da izdvoji deo sredstava iz svog budžeta za ovakve edukativne i praktične namene.
 
(BILSV, 10.11.2015)



Odbori LSV | Petak, 20. 09. 2024. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina plaćaju kaznu zbog burazersko-kumovskog poslovanja SNS-a i gradonačelnika Salapure

Javnost Zrenjanina juče je saznala da je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki poništila postupak javne nabavke radova na uređenju poljoprivrednog zemljišta, koji je Grad Zrenjanin raspisao 17. jula, a čija je vrednost 82,5 miliona dinara bez PDV-a.
Odbori LSV | Utorak, 17. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traže od gradonačelnika Zrenjanina sednicu skupštine o Linglongu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zahtev zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri da inicira održavanje sednice gradske skupštine o radu fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Petak, 13. 09. 2024. | Komentara: 0

Iniciramo održavanje vanredne sednice Skupštine grada Zrenjanina povodom Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI iniciraće održavanje vanredne sednice Skupštine grada Zrenjanina na temu rada kineske fabrike guma Linglong.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook