Šućurović sa novobečejskim stočarima na studijskom putovanju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 10. 11. 2015. | Komentara: 0

Šućurović sa novobečejskim stočarima na studijskom putovanju

NOVI BEČEJ – Predsednik opštine Novi Bečej Saša Šućurović organizovao je studijsko putovanje za članove Udruženja stočara „Vranjevo“ u Slovačku, Poljsku i Češku.

LSV

Na petodnevnom putovanju, oni su posetili tamošnje stočarske farme, kako bi se u svojim farmama primenili iskustva ovih zemalja za bolji razvoj stočarstva. 

Šućurović ističe da je na ovom putovanju stekao dragoceno iskustvo i saznanja na koji način lokalna samouprava treba da bude inicijator i koje uloge može da preuzme kako bi se unapredilo stočarstvo u novobečejskoj opštini.

- Razgovarali smo o tome na koji način bi opština mogla da uspostavi intenzivniju  saradnju sa stočarima i gde oni očekuju najveću pomoć, ali smo puno toga naučili i od naših domaćina iz inostranstva – kazao je presednik opštine Novi Bečej koji je putovao sa stočarima.

Šućurović je dodao da je ovo putovanje  poslužilo da svi shvate da nam je potreban veći stepen organizovanosti i međusobne saradnje koji bi mogao da potpomogne naše predstavljanje na većem tržištu. Napomenuo je da se planira veliki projekat organske stočarske proizvodnje u Kumanu, u kojem će lokalna samouprava imati veliku podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, a da se dalje nastavlja rad i na drugim poljoprivrednim projektima, kao što su plastenici, poljoprivredna infrastruktura i ostalo, što je neophodno za intenzivniji razvoj poljoprivredne proizvodnje u opštini Novi Bečej. Š

Šućurović je na kraju dodao da je opština uvek spremna da izdvoji deo sredstava iz svog budžeta za ovakve edukativne i praktične namene.
 
(BILSV, 10.11.2015)



Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traži smenu pomoćnice gradonačelnika Zrenjanina

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri zahtev za smenu njegove pomoćnice Vere Milošev, koja je na javnom mestu napala dečaka sa razvojnim problemima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook