Svi da odgovaraju za svoja nedela

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.

"LSV je pokrenula aktivnosti pod nazivom Podvuci liniju - Tisztzzuk le, čiji je cilj da i u našem društvu počne realizacija davno donetog Zakona o lustraciji. Želimo da naš društveni i javni život bude čist. Da odstranimo "mućkove" iz javnog života, koji su na naš račun u vreme diktature pljačkali, hapsili, ubijali i iseljavali. Želimo da svi, koji su odgovorni za nepoštovanje ljudskih prava i koji su činili zlo, odgovaraju za učinjena nedela " istakaoje Vekonj. Zbog toga je neophodno da Zakon o lustraciji, koji je donet 2003. godine, počne da se realizuje i da se istovremeno njegov rok produži do 2023. godine, dodao je on. OO Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola je danas, organizovala i uličnu akciju, koja će biti nastavljena i 29. oktobra, kao i 3. i 6. novembra 2010. godine, i tom prilikom će razgovarati sa građanima i građankama o lustraciji i tražiti podršku za nju. Forum građana na temu lustracije u Bačkoj Topoli će biti održan 4. novembra 2010. godine, u prostorijama Izložbene sale Doma kulture, a na Forumu će učestvovati Pavel Domonji i narodni poslanik LSV Radovan Radovanović.

(BILSV, 27. 10. 2010.)




Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Škola i dalje bez fiskulturne sale

BAČKA PALANKA - Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka Vladimir Trkulja skrenuo je danas pažnju javnosti na nesposobnost ove, ali i prethodnih, opštinske vlasti u tom mestu. On je u saopštenju za javnost, kao jedan od problema izdvojio činjenicu da Osnovna škola u centru Bačke Palanke, koja postoji više od 100 godina, nema fiskulturnu salu.
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Svim trudnicama 100 odsto naknade

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina poziva sve odbornike da podrže i priključe se našoj inicijativi da trudnicama zrenjaninske opštine od 1. januara 2012. godine, iz gradskog budžeta bude isplaćivana razlika između iznosa zarade iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja,
Odbori LSV | Petak, 04. 11. 2011. | Komentara: 0

Saradnja grada i DES-a

NOVI SAD - Tokom narednog perioda biće organizovana poseta direktora novosadskih javnih i javno-komunalnih preduzeća DES-u, firmi za profesionalnu rehabilitaciju, radno osposobljavanje i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kako bi se pronašli načini da se poboljša saradnja sa gradskim preduzećima, dogovoreno je nakon današnje posete čelnih ljudi Novog Sada toj firmi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook